Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

İÇİMİZDEKİ İSRAİLLİLER

17 Mayıs 2021

SON yıllarda dikkat ediyorum da, İsrail Müslümanlara bayramları hep zehir ediyor. Dünya’da ki bütün Müslümanların tepkisine neden olacak bütün eylemlerini ya bayram öncesi ya da kandillerin öncesinde gerçekleştiriyor.

Bu bayram öncesinde de İsrail yine Filistin’e saldırdı ve Müslümanlara bayramını zehir etti. İnançlı insanların yüreği kan ağlarken, sosyal medya da bazı insanlar neredeyse bayram edecekler.

Din düşmanlığına varan paylaşımlar yapan bazı kişiler, İsrail saldırılarını ve bu saldırılarda ölen masum bebekleri görmek yerine, İsrail’i kınayacaklarına, suçlunun “din” olduğu konusunda aklınca millete fetva vermeye kalkışıyorlar. İsrail’i haklı görmek gibi bir gafletin içinde bulunan bu kişiler, Kudüs’ün üç dine kıble görevi yaptığını unutuyorlar. Bütün dinlerde öldürmenin “Yasak” olduğu belirtilmesine rağmen “dini inançları” gereği adam öldürenlerin meşru savunma yaptıklarını ima ederek “dinin” gereksizliğine vurgu yapanlar ölenlerin Müslüman olmasından keyif alıyorlar. Bu insanlar esasında “Sözde Ermeni Soykırım” konusunda da Türkiye’nin karşısında tavır alarak saflarını belli etmişlerdi.

İsrail Filistin arasındaki olaylara “din” savaşı penceresinden bakarsak, İsrail’in masum çocukları öldürdüklerini göz ardı etmiş oluruz. Filistin üzerinde uygulanan soykırıma gözlerini yuman sözde medeni Avrupa pişkinlik konusunda sınır tanımıyor.

Ayrıca, İsrail ile Filistin arasındaki mesele, hiçbir şekilde siyasi malzeme şekline alet edilmeyecek kadar ciddi bir konudur ve çok büyük bir vebali vardır. Konu tamamıyla insanidir ve İsrail’in Filistin üzerine uyguladıkları kabul edilebilir değildir. Ölenlerin dini inançları ve etnik kökenlerinin hiçbir önemi yoktur. İsrail’in yaptığı bu uygulamayı hangi ülke yaparsa yapsın kınanmalı ve durdurulmalıdır. Dinleri suçlayarak dinsizlik propagandası yapmanın sırası ve zamanı değildir.

Olaylara bu noktadan bakabilmek insanlığın gereğidir.

1 yorum yapılmış

  • Sadık YILDIZ18 Mayıs 2021 - 14:55
    Ağzına sağlık Hamza kerdeş... Bir yazı okumuştum. İSRAİL de doğan her YAHUDİ, dünyanın gerçek ve tek sahibinin YAHUDİ IRK'ı olduğunu öğrenerek büyür.. DÜNYADAKİ zenginlerin büyük çoğunluğunun YAHUDİ olmasınıda örnek göstererek bu fikri ZİKİR leştirir.. ONLARA GÖRE Yahudi olarak dünyaya gelmemiş biri YA YOK OLMALIDIR, YADA onlara Köle olmalıdır.. Yazınızın özü budur..

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.