Hamza Canbaş

Hamza Canbaş

Tüm yazıları

BU ÜLKE İLERİ GİDER Mİ?

26 Ağustos 2023

MÜTHİŞ bir şekilde cep telefonu ve sosyal medya çılgınlığı yaşanıyor. Beş yaşındaki çocuk ile 75 yaşındaki yaşlılarımız bile elinde cep telefonu ile instagram ve tik tok takip ediyor. Soruyum bazılarına “ne yapıyorsunuz” diye.  Kadını erkeği “Eğleniyoruz” diye cevap veriyor.

Bir toplumun gelişmişliği onun eğlence kültürü ile direkt orantılıdır. Her alanda ileri gitmiş toplumlara baktığımızda, o topluluk insanlarının tatil ve eğlence anlayışları maalesef bizden üst düzeyde görünüyor.

Bizde tatil dediğimizde deniz, kum ve bar anlaşılırken, ileri toplumlarda tatil dediğimizde müzeler, ören yerleri, yeni yeni yerlerin keşifleri, sanatsal faaliyetlere ağırlık, şiir geceleri, kitap okuma günleri anlaşılıyor.

Dolayısı ile bizim ülkemizde sanat adına, ne yaparsanız yapın ilgi görmüyor. Sanat dediğimde de insanlar sadece resim, müzik, sinema, edebiyat vs anlamasın. Bana göre, sanat dediğimde, Devlet dairesinde işini iyi yapan bir memur, Karayollarında sıcağın altında çalışan bir yol işçisi, arızayı gideren bir elektrik işçisi, sokaklarımızı temizleyen bir temizlik işçisi, müşterisin en yemeği sunmaya çalışan bir aşçı, müşterisine güler yüzlü ve dürüst davranan esnafta bir sanat yapıyordur. Sanata bu çerçeveden baktığımızda değer görüp görmediğine hep birlikte karar verelim.

Biliyorsunuz, özellikle İnstagram ve TikTok denilen sosyal medya uygulamalarında insanlar öylesine çılgın işler yapıyor ki, bu uygulamalarda sanat adına yapılan işler ilgi görmez iken, kıçını başını sallayan kızlar, beğeni alabilmek için yapılan çılgınca işler, orasını burasını gösterme çabaları, kızların şalvar giyip derelerde yuvarlanıp göğüslerini sergilemeleri falan gibi videolar toplum tarafından beğeniliyor. Ben o kızları yadırgamıyorum. Benim yadırgadığım, bir millet bu kadar mı duyarsız olur?

Neden bu millet, sosyal medyada kıçını ve memelerini sallayan kıza ya da şalvarıyla suya girip ıslak memelerini ve bacaklarını elbisesinin altından sergileyen kıza ilgi gösteriyor da, yanan ormanlarla ilgilenmiyor?  Neden bu millet 20 yılda 20 Milli Eğitim Bakanının değişmesiyle ilgilenmiyor? Neden bu millet, sokaklarını temizleyen temizlik işçisine ilgi göstermiyor?  Neden bu millet sanatçıya ilgi göstermiyor? Neden bu millet Atatürk’ün ve İslam Dininin siyasete alet edilmesine ilgi göstermiyor? Etrafında dönen onlarca yolsuzluğa neden duyarsız kalıyor? Yoksa sosyal medyadaki o kadınlar, bu milleti gerçekten bir aptal gibi görüyor olmasınlar?

Bizim sorunumuz tam da bu; hak ettiği insanlara hak ettiği değeri vermemek. İşini iyi yapana saygı göstermemek, ülkenin sorunlarına duyarsız kalmak, beyinleri belden aşağıya çalıştırmak, sizce bu ülke ileri gider mi?

 

6 yorum yapılmış

  • Ali ÇAKIR 27 Ağustos 2023 - 17:47
    Turkiye burası, herşey her yerde ve dağınık. Cehalet prim yapmış, ahlaksızlık pik seviyesinde, Nereden başlayıp nasıl düzelteceğiz? Ne yapsın kızlarımız? Önlerinde köklü bir eğitim, istikrarlı bir ekonomi, kısacası yaşanılabilir koşullar olsaydı, bulaşırlar mıydıTik-Bok'a? İnsan sonuçta, ne verirsen onu alıyorsun...
  • Hamza Demirel 27 Ağustos 2023 - 21:24
    Medeniyet ten 1400 yıl gerideyiz. Bir adım da ileri gidemeyiz bu kafayla. Daha fazla yazardım lakin dilimin cezasını çekiyorum. Katlansın istemiyorum
  • Gürsel Esen27 Ağustos 2023 - 21:50
    Kalemine sağlık artık kitap okumayı unuttuk toplum olarak ayrıca internette müthiş bilgi kirliliği var
  • Şükr0 Keleş28 Ağustos 2023 - 21:24
    Sevgili Hamza bey kardeşim,Toplum katmanlarının sosyal medyaya olan bağlılğını yozlaşmaya varan hallerni öyle güzel anlatmışsınız tebrikler.
  • Zeki Işık30 Ağustos 2023 - 12:10
    Hamza kardeş,kanayan yaramıza parmak basmışsın,böyle giderse;zannetmiyorum! Tebrikler...
  • Orhan Tüzmen12 Eylül 2023 - 15:03
    Uzun yıllardan bu yana içinde yaşadığımız çürümüş alt üst bir sistemin başı ne ise altı da bu durumda olup "binmişiz bi alamete gidiyoz gıyamete" alıntısıyla noktalıyor Selamlar iletiyorum.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.