ROKETSAN’dan Bolu’da stratejik iş birliği hamlesi

Türkiye’nin savunma sanayi devlerinden ROKETSAN’ın üst düzey yönetimi, Bolulu sanayicilerle bir araya geldi. Toplantıda Bolu sanayisinin savunma üretim süreçlerine dahil edilmesi ve stratejik iş birliği imkanları ele alındı.

ROKETSAN’dan Bolu’da stratejik iş birliği hamlesi
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlilik oranını artırmak ve sürdürülebilir gelişimi güçlendirmek amacıyla Bolu’da önemli bir zirve gerçekleştirildi. ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ile Bolulu sanayiciler katıldı.

Toplantıda Bolu sanayisinin ROKETSAN’a malzeme tedariki ve ortak üretim süreçlerine dahil edilmesi konusu masaya yatırıldı. Program kapsamında ROKETSAN’ın üretimini yaptığı füze, roket ve hava savunma sistemlerine ait maketler de sergilendi.

“Türkiye dünyanın açık ara bir numarası konumunda”

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Türkiye’nin savunma sanayisinde uluslararası bir başarı hikayesi yazdığını belirterek, “Türkiye, insansız hava araçlarında ve onların mühimmatlarında dünyanın açık ara bir numarası konumunda. Savunma sanayi üretiminde yerlilik oranını yüzde 90’lara yaklaştırmış bir endüstriyle kendi ihtiyacını değil, dost ve kardeş ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir noktaya ulaştı” dedi.

İkinci, küresel ölçekte artan çatışma ortamına dikkat çekerek, kendi kendine yeten bir savunma sanayinin gelecek nesillerin güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Bolu’nun yetiştirdiği gençlerin kendi şehirlerinde katma değeri yüksek bir sektörde çalışma imkanı bulmasının kentin ekonomik ve teknolojik gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

“Bolu çok güçlü bir lokasyona sahip”

Bolu’nun Ankara ve İstanbul arasında yer almasının lojistik ve stratejik açıdan önemli bir avantaj sunduğunu belirten Murat İkinci, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekerek, Bolulu sanayicilerle ortak çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Savunma ihracatımız 10 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır”

ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit ise konuşmasında, dünya savunma harcamalarının 2 trilyon doların üzerine çıktığını belirterek, savunma teknolojilerinin birçok sivil sektöre yön verdiğini ifade etti.

Yiğit, “Türkiye son 20 yılda savunma sanayinde gerçekleştirdiği büyük atılımlarla yerlilik oranını yüzde 20’lerden yüzde 80’in üzerine çıkarmış, savunma ihracatımız 10 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. ROKETSAN, roket, füze, hassas güdümlü mühimmat ve uzay teknolojilerinde ülkemizin savunmasına güç katan, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında yer alan bir markadır” diye konuştu.

Konuşmalarda üniversite-sanayi iş birliğinin şehirlerin rekabet gücünü artırdığı, katma değerli üretimi güçlendirdiği ve sürdürülebilir kalkınma sağladığı vurgulandı.

Programın sonunda taraflar arasında “Stratejik İş Birliği Anlaşması” imzalandı.

Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.