İsmail Akgül: “pet-ct cihazı var ama odası yok!”

Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kazandırılan PET-CT cihazının hâlâ faaliyete geçirilememesini sert sözlerle eleştirdi.

İsmail Akgül: “pet-ct cihazı var ama odası yok!”
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

“Cihaz var ama odası yok!” diyen Akgül, cihazın yıllardır beklenmesine rağmen yalnızca bir oda tahsis edilmediği için kullanılmadığını vurguladı. 

Milletvekili Akgül, “Bolu halkı yıllardır bu cihazın gelmesini beklerken, bugün karşımızda duran sorun yalnızca bir odanın tahsis edilmemesidir. Görev süresi dolmak üzere olan üniversite rektörümüzün konuyla ilgilenmemesi, ‘benim dönemim bitiyor’ anlayışıyla sorumluluktan kaçması devlet adamlığı ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Sorumluluk makamı günü kurtarma değil, millete hizmet etme makamıdır.” sözleriyle kürsüden tepki gösterdi.

Akgül, Bolulu vatandaşların kanser taraması için hâlâ başka illere gitmek zorunda kalmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu konuya acilen çözüm beklemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili ayrıca, Göynük Şehit Ziya Sarpkaya Devlet Hastanesi’ndeki doktor eksikliğine de dikkat çekti. “Göynük’te vatandaşlarımız sağlık hizmetine erişimde ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sağlık Bakanlığımızdan bu iki önemli konuda gerekli adımların ivedilikle atılmasını bekliyoruz.” dedi.

Akgül’ün konuşması, Meclis’te Bolu’nun sağlık sorunlarının bir kez daha yüksek sesle dile getirilmesi olarak kayıtlara geçti.

Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.