Güya abdest almayı öğrenmek çok yadırganmış

Güya abdest almayı öğrenmek çok yadırganmış
5 Ekim 2018
İlimizde bilindiği üzere Bolu Belediyesi “Başımıza İcat Çıkaran Şenlik” adı altında TUBİTAK ile beraber Bilim Şenliği düzenliyor. Bu şenlikte Ericek gurubuna ait okul standında 'abdest almayı öğreniyorum' sloganı asıldı. Bu olay ilimizde yayın yapan fakat okunma oranları son derece düşük olan Süha Alpaslan'a ait Medya 14 sitesinde tepkiyle karşılandı. Bu sitenin haberini Odatv'de kullanarak sanki çok kötü bir olay yapılıyormuş gibi haber olarak okuyucusuna sundu. GÜYA YADIRGANMIŞ ! Oda tv yayınladığı haberde "Medya14’ün haberine göre bunlardan Ericek grubuna ait Turkuaz ismi konulan orta dereceli özel okul açtığı stantda “abdest almayı öğreniyorum” sloganını kullanıyor. Diğer stantlar da pozitif ilimler ile bilgiler paylaşılırken Özel Turkuaz okulunda dini motifler kullanılması yadırgandı" şeklinde okuyuculara sunuldu. İŞTE İŞİN ASLI Konu ile ilgili olarak okul müdürü Zekeriya Ünalan yaptığı açıklamada, "Biz bu şenliğe 21 projeyle katıldık ve en çok projeyle katılan okullardan biri biz olduk. Bu 21 projeden biri abdest almayı öğreniyorum projesiydi ve bu projeyi Din Kültürü öğretmenimiz hazırladı. Öğretmenimiz tarafından çocuklarımızın abdest almasını kolayca öğrenebilecekleri şekilde dijital bir pano hazırlanmış. Bu pano üzerinde  1'den 8'e kadar düğmeler var. Çocuklarımız düğmelere sırayla bastıklarında elektronik panoda abdest alma aşamaları sırayla gösteriliyor. Abdest almayı öğretmek 4. sınıf ünite konularından biridir  ve devletin verdiği okul kitaplarında da bu konu hali hazırda işleniyor. Olay sadece budur. Tekrar söylüyorum Bolu'da en fazla proje ile bu şenliğe katılan okul biziz" şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Cihan6 Ekim 2018 - 10:34
    Herşeyin yeri zamanı var alakasız bir fuarda alakasız konu olursa ne bekliyorsunuz ki bilim le abdest almanın alakası ne oda öğretilir yeri zamanında

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.