Gölköy'de kaçak ve uygunsuz yapılar yıkıldı

Gölköy'de kaçak ve uygunsuz yapılar yıkıldı
21 Eylül 2021

Gölköy piknik alanı projesi kapsamında Gölköy gölü çevresinde bulunan kaçak ve uygunsuz 3 yapı DSİ ekipleri tarafından yıkıldı.

Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in özel çabalarıyla hayata geçirilecek olan proje kapsamında Gölköy'e evcil hayvan parkından tutunda bisiklet yoluna kadar muhteşem bir piknik alanı yapılacak.

Özellikle yakın olması nedeniyle Bolulu vatandaşların piknik yapmak için tercih ettiği Gölköy'de vatandaşların daha konforlu ve iyi şartlarda günü birlik vakit geçirebilmeleri için Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in özel çabalarıyla hazırlanan proje ihaleye çıktı. Önümüzdeki günlerde sonucu belli olması beklenen ihalenin tamamlanmasının ardından hemen kazma vurulacak. 

Yapılacak rekreasyon çalışmaları çerçevesinde DSİ sorumluluğunda bulunan uygunsuz bir wc, bir ticari işletme ve bir adet hayvan ahırı olmak üzere 3 kaçak ve uygunsuz bina yıkıldı.

İşte Gölköy piknik alanı projesinin detayları; 

PROJENİN ANALİZİ

Proje, genel çerçevede piknik alanı olarak günü birlik kullanıma hizmet verebilmek amacıyla planlanmıştır. Bu alanlar içerisinde; çatılı oturma banklarına, piknik ocaklarına, göl manzarası olan yerlerde Gazebolara, çocuk oyun alanlarına, otoparklara, tuvalet ve çeşmelere yer verilmiştir.

BOLU-GÖLKÖY BARAJI REKREASYON SAHASI PROJESİ

Gelen ziyaretçilerin değişik yaş gruplarında olabileceği düşünülerek alan içerisinde ;

- Küçük yaş grupları için çocuk oyun alanları, kum havuzu,

- Gençler için bisikletle gezinti imkanı sağlamak amacıyla bisiklet parkı ve kiralama hizmeti,

- Yetişkinler için açık hava kondisyon aletleri platformu planlanmıştır.

- Ayrıca gelen ziyaretçilerin evcil hayvanlarını özgürce oynatabilecekleri ve serbest bırakabilecekleri etrafı tel çit ile çevrili gezinti adaları oluşturulmuştur.

PROJE KAPSAMINDA YAPILACAKLAR

2 adet mescit

2 adet tuvalet

75 adet çatılı piknik masası

80 adet ocak

5 adet dezavantajlı vatandaşlarımız için piknik masası

20 adet gazebo

138 Araçlık Otopark

2 adet bisiklet parkı

2 adet ahşap oyun grubu

2 adet evcil hayvan parkı

2 adet Açıkhava kondisyon parkı

Çevre aydınlatma

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.