EYT emeklilerine tazminat müjdesi

EYT emeklilerine tazminat müjdesi
31 Temmuz 2023

EYT düzenlemesi sonrasında Bolu Belediyesi’nden emekli olan 138 işçinin kıdem tazminatları ödendi. İşçiler aylardır paraları ödenmedikleri için eylem yapmıştı. Tanju Özcan, “Gecikme için emekçi kardeşlerimizden özür diliyorum. Haklarını helal etsinler” dedi.

Tanju Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda işçilerin kıdem tazminatlarının ödendiğini duyurdu.

Özcan, “EYT düzenlemesi çıktığında, 138 çalışanımız emekli oldu. İlbank, kıdem tazminatı ödemeleri için bize kredi vereceğini yazılı olarak taahhüt etti. Sonrasında depremi gerekçe göstererek ödemeleri yapmadı.

“KENDİ KAYNAKLARIMIZDAN ÖDEDİK”

Ama biz bugün itibariyle 66 Milyon TL tutarındaki tazminatların kalan bölümünü de tamamen kendi kaynaklarımızla ödedik. Gecikme için emekçi kardeşlerimizden özür diliyorum. Haklarını helal etsinler.

“MEMUR VE İŞÇİYE BORCUMUZ YOK”

Bugün itibariyle çalışanlarına Türkiye’nin en yüksek maaşlarından birini ödeyen ve ne işçisine ne de memuruna 1 kuruş maaş ve ikramiye borcu olmayan Bolu Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.