Ey milletvekilleri bu sorunları kim çözecek ?

Ey milletvekilleri bu sorunları kim çözecek ?
11 Haziran 2021

Bolu'da Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın bir çok projesi maalesef gerekli izinlerin verilmemesi nedeniyle hayata geçirelemiyor.

'Öznemiz Bolu' söylemini diline dolayan AK Parti Milletvekilleri ve İl Başkanı; başta Yukarı Çarşı projesi için müracaat edilen hibeden, Kızılay Parkı için hazırlanan projeden, Hisar Tepesinde yapımı bekleyen çalışmalarda adeta bi habermiş gibi davranıyorlar.

YUKARI ÇARŞI ESNAFI HALEN HABER BEKLİYOR...

Yukarı Çarşı'da yapılacak olan Tarihi Arasta Projesi kapsamında 145 esnafın dükkanında çalışma yapılacak. Belediye Başkanı Tanju Özcan esnafın cebinden para çıkmaması için Kültür Varlıklarını Korunmasına ait katkı payından ödenek alabilmek için müracaatta bulundu.

Şu an Vali Ahmet Ümit'in önünde duran dilekçeye valilik makamı olumlu yanıt verirse 145 esnafın cebinden para çıkmadan çalışmalar başlayacak. Aksi taktirde Bolu Belediyesi esnaftan para toplamak zorunda kalacak. Şu an 145 esnaf valilikten müjdeli haberi bekliyor. Fakat şu ana kadar Valilikten gelen bir cevap olmadığı gibi başta AK Parti İl Başkanı Suat Güner ve Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü'nün burada bulunan esnafa ne diyeceği merakla bekleniyor.

KIZILAY PARKI NE OLACAK ?

İlimizde uzun zamandır tartışma konusu olan Kızılay Parkı Projesi hakkında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından ilk ciddi adım atıldı. Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Kızılay parkı için projesini hazırlayan Başkan Özcan, İl Özel İdaresine resmi başvurusunu yaptı.

Kızılay Parkı için hazırladığı projeyi İl Özel İdaresine sunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Özel İdaresinden gelecek cevabı beklemeye başladı. Bu pojeyle ilgilide milletvekilleri ve il başkanı nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu.

 HİSAR TEPESİNİN BU HALİNDEN UTANMIYORMUSUNUZ ?

Kent merkezinin tam ortasında yıllardır mezbelelik bir halde duran, şu günlerde ise şarapçıların, tinercilerin mekanı haline gelen Hisar Tepesinde her nedense Belediyenin hazırladığı proje bir türlü hayata geçirilemiyor.

Bolu Belediyesi tarafından hazırlanarak onaya gönderilen Hisar Tepesi projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anıtlar Kurulu tarafından onaylanmasına rağmen  ne hikmetse yapımı için beklenen izin bir türlü gelmiyor.

Belediye Başkanı Tanju Özcan defalarca bu projenin AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın tarafından engellediğini dile getirmesine karşın, Aydın bu iddiları ret etmişti. Şu ana kadar projenin hayata geçirilmemiş olması Başkan Özcan'ın bu iddialarını güçlendiriyor.

 

1 yorum yapılmış

  • Bolulu1411 Haziran 2021 - 21:54
    Yılların verdiği tecrübe ile edindigim kanaat neredeyse bütün yerel siyasilerin önceliği öyle veya böyle parti liderlerinin düşünce ve görüşleri doğrultusunda hareket ettikleri

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.