Eski meclis üyelerine şok

Eski meclis üyelerine şok
9 Ekim 2020

Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde Üniversiteyi kazanan öğrencilere hediye edilen dizüstü bilgisayarlardan dolayı o dönemin Belediye Meclis üyelerinin tamamına zimmet çıkarıldı.

İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonra Meclis kararıyla öğrencilere ücretsiz olarak verilen dizüstü bilgisayarlar için ödenen 9.291.428 TL dönemin  Belediye Meclis üyelerinden istedi.

Tüm Meclis üyeleri sorumlu tutuldu

Müfettiş raporunda, Üniversite kazanan öğrencilere ücretsiz  bilgisayar vermenin Belediye görev ve sorumluluk alanında olmadığı belirtilerek, kamu zararı oluştu gerekçesiyle o dönem Meclis’te bulunan Ak Partili, Cumhuriyet Halk Partili ve Milliyetçi Hareket Partili tüm Meclis üyelerine soruşturma açılarak ifadeleri istendi.

İtiraz edip sonucu bekleyecekler

2013 ve 2016 yılları arasında alınan Meclis kararıyla Üniversiteyi kazanan Bolulu öğrencilere Belediye tarafından ücretsiz olarak toplamda 6 bin 984 adet dizüstü bilgisayar hediye edildi. 9.291.428 lira tutarında olan bilgisayarların ücretleri Meclis kararına evet diyen tüm Meclis üyelerinden talep ediliyor. Üniversiteyi kazanan öğrencilere hediye edilen dizüstü bilgisayarlar için kendilerine zimmet çıkartılmasının şaşkınlığını yaşayan dönemin Belediye Meclis üyeleri  7 gün içinde iddialara karşı savunmalarını hazırlayarak İçişleri Bakanlığından gelecek sonucu bekleyecekler. (Bolu Havadis)    

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.