Eski Adliye Binası halk kütüphanesi oluyor

Eski Adliye Binası halk kütüphanesi oluyor
19 Ağustos 2023

Eski Adliye Binası 2019 yerel seçimlerinden önce Bolu Belediyesi’nin talebi üzerine bir protokol çerçevesinde müze yapılması için belediyeye tahsis edilmişti. Belediye Başkanı Tanju Özcan bu binanın kent müzesi yapılacağını söylemişti.

Fakat bugüne kadar bir çalışma yapılmadığı için  bina Bolu Belediyesi'nden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na İl Halk Kütüphanesi yapılması talebi ile devredildi.

Konu hakkında Bolu Gazetesine açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Suat Güner, " Eski Adliye Binası 2019 yerel seçimlerinden önce Bolu Belediyesi’nin talebi üzerine bir protokol çerçevesinde müze yapılması için belediyeye tahsis edilmişti. Söz konusu protokolden sonra yapılan yerel seçimlerin ardından göreve gelen CHP Belediye idaresi ve Başkan Tanju Özcan, burayı kent müzesi yapacaklarını hatta ismini İzzet Baysal Kent Müzesi koyacaklarını beyan etmişti.Uzun yıllar geçmesine rağmen belirlenen süre içinde müze için bir girişimde bulunmayınca ve tabiri caiz ise kazma vurulmayınca protokol şartları gereği eski adliye binası, Bolu Belediyesi'nden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na İl Halk Kütüphanesi yapılması talebi ile devredildi.

Resmen düğmeye bastık

AK Parti iktidarı olarak şehrimizin en güzide ve en kıymetli yerlerinden biri olan eski Adliye binası nın halkımızın özellikle de gençlerimizin istifade etmesi için İl Halk Kütüphanesi olarak değerlendirilmesine karar vermiştik. Bugün itibari ile resmen düğmeye bastık. Önce eski adliye binasının yıkımını gerçekleştiriyoruz ardından il halk kütüphanesinin yapımına başlayıp en kısa zamanda halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu 19 Ağustos 2023 - 10:34
    Mevcut hükümetin desteğini almadan, hükümetle yasal anlamda iyi ilişkiler kurulmadan, Bolunun geleceği için projeler üretmeden, halkın desteğini almadan, hiçbir Belediye çalışmalarında çok başarılı olamaz.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.