Emeklilerin ikramiyelerini ne zaman alacağı belli oldu

Cumhuriyet ikramiyesi ödemeleri için geri sayım başladı. 5000 TL emekli ikramiyesi için yasalaşma süreci tamamlandı.

Emeklilerin ikramiyelerini ne zaman alacağı belli oldu
1 Kasım 2023

Kasım ayına girilmesiyle beraber 'Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, kimlere verilecek' sorusu gündemin en çok merak edilenleri arasına girdi. 12,2 milyon emekliye ödenecek 100. yıla özel bir defaya mahsus olarak ödenecek Cumhuriyet ikramiyesi için Bakan Vedat Işıkhan'dan tarih açıklaması geldi.

12 milyonu aşkın emekliye Kasım ayının ilk yarısında 5000 TL emekli ikramiyesi ödenecek. Cumhuriyet ikramiyesi düzenlemesi için kanun süreci tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Kabine Toplantısı sonrası emekli ikramiyesi için açıklamalarda bulundu.

Emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsusu 5000 TL ikramiye verilmesinin öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenleme çalışanlar hariç 12,2 milyon emekliyi ilgilendiriyor.

Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere 5000 TL emekli ikramiyesi için açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini bildirdi.

Bakan Işıkhan Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Emekli ikramiyesi için çalışmalarda sona geldik. Ödemeler Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor."

5000 TL emekli ikramiyesi için 1 hafta içerisinde SGK'dan açıklama gelmesi bekleniyor. SGK, sigorta tahsis numarasına göre emeklilere gün gün ödeme yapacak.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.