Diş ağrısı çekenler dikkat!

Diş ağrısı çekenler dikkat!
17 Haziran 2020

Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Ağız ve Diş Sağlığı hizmetlerinin tamamının Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınarak verileceğini söyledi. Demirkol; “Önümüzdeki hafta diş hastanemizde randevulu sistem başlıyor” dedi.

Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, diş hastanesinin ne zaman açılacağını merak eden Bolulu vatandaşlara, Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin normalleşme adımları kapsamında yeniden hizmet vereceğini duyurdu.

“BÜTÜN ŞARTLAR SAĞLANACAK”

Sağlık İl Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Sağlık Bakanlığının talimatı doğrultusunda, artık tek tek hasta alınarak diş tedavisinin yapılacağını belirterek; “Ağız içi korana virüsün yerleşimi için çok hassas bir bölge biliyorsunuz. Korona virüs ağızdan bulaşıyor ve o ağızdaki diş işlemleri de doktor ve sağlık çalışanları için büyük bir bulaş riskiydi. O yüzden bu dönemde acil dışında hiçbir randevu sistemi açmadık. Bakanlığımızın tüm Türkiye’deki talimatı gereği bütün şartlar sağlanarak, havalandırması olan odada tek bir hasta olacak şekilde diş hastanemizde önümüzdeki hafta randevulu sistemle başlıyor. Daha önce 3 hasta aynı büyük oda içerisinde kabinler içerisinde alınıyordu şimdi aynı havalandırma sistemi içinde 1 hasta olacak şekilde hizmet verilecek. Yani bu hasta kapasitesini düşürün demek aslında” şeklinde konuştu.

“BULAŞI ENGELLEMEK İÇİN YAPILMIŞ BİR UYGULAMA”

Korona virüs salgını sürecinde kapalı olmasından kaynaklı birçok hastanın biriktiğinin de altını çizen Demirkol; “Hastalarımız çok birikti ve bu süreçte belki ağrı sebepli mağdur olanlar da oldu fakat bunu yapmak mecburiyetindeydik bu süreçte. Allah’ın izniyle önümüzdeki hafta diş hastanesinde de randevulu sistem başlıyor. Bu süreçte ağrısı, sızısı ve acil bir işlem yapılması gereken hastalarımıza acil hizmetimizi verdik. Bir kısım mağduriyetler oluştuğunu biliyoruz fakat bunun temelinde

Temelinde yine onların sağlığını korumak vardı çünkü diş yakın temaslı bir işlem. Hem doktoru hem hastamızı korumak, bulaşı engellemek için yapılmış Türkiye geneli bir uygulamaydı. Nihayetinde sağlık bakanlığımızın yaptığı açıklama doğrultusunda dişte de randevuyla hizmetimiz başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

Özel haber: Aslı Akış/Köroğlu Gazetesi

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.