Devlet büyüklerinin resmi kimin neresine battı!

Devlet büyüklerinin resmi kimin neresine battı!
16 Ekim 2020

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye tarafından TEM Otoyolu Batı Gişeleri girişi üzerindeki duvarlara yaptırılan devlet büyüklerine ait duvar resimlerinin izinsiz olduğu ve sürücülerin dikkatini çekip kazaya sebep olabileceği gerekçesiyle Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kaldırılmasına sert tepki verdi. Başkan Özcan, “Karayolları olarak bütün yol ağlarına ticari amaçlı koyduğunuz totemler siyasilerin mesajları, sanatçıların konser davetleri dikkat çekmiyor da devlet büyüklerinin duvar resmi mi dikkat çekiyor. Kimin neresine battı bu resimler ” dedi.

Haber: Ayşe TAVAŞ

Bolu’da, belediye tarafından TEM Otoyolu Batı Gişeleri girişi üzerindeki duvarlara yaptırılan devlet büyüklerine ait duvar resimleri, izinsiz olduğu ve sürücülerin dikkatini çekip kazaya sebep olabileceği gerekçesiyle Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gece yarısı kaldırılması üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sabah saatlerinde olayla ilgili açıklama yaptı.

“Buraya kardeşlik köprüsü yapalım dedik”

Sabah saatlerinde olay yerinde açıklama yapan Başkan Özcan, “Bu köprülü kavşak yapılalı uzun yıllar oldu ancak görsel anlamda sıkıntı olduğu için biz burayı güzelleştirelim istedik şehrin giriş noktası olduğu için buraya kardeşlik köprüsü haline getirelim dedik.  Bu ülkede herkesin değer verdiği ülkeye damga vurmuş olan siyasiler var biz dedik ki başta kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk’ün  resmi olmak üzere bu ülkeye değişik dönemlerde damga vurmuş siyasilerimizin hatırasını bir arada yaşatalım. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk dışında, İsmet İnönü’nün  resmi, 10 yıl Başbakanlık yapan darbeci zihniyet tarafından idam edilen Adnan Menderes’in resmi, Süleyman Demirel’in resmi, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş’in resmi, Turgut Özal’ın resmi var burada. Turgut Özal’ın, “Allahın verdiği ömrü onun izni olmadan alacak yoktur’ Turgut  Özal’a suikast girişiminden sonra tarihe mal olmuş sözlerini duvar resminin altına koyduk. Bu duvar resimlerinin hepsi ülkede herkesin değer verdiği siyasiler. Bunların dışında Bolumuzun babası İzzet Baysal’ın resmini koyduk buraya  Bolu halkı bu grafitleri çok beğendi. Herkesin değer verdiği siyasilerin duvar resimleri kimin  neresine battı bu resimler” ifadelerini kullandı.

"Biz terör seviciler provokatifler yapmış derken oysa devlet görevlileri yapmış”

Devlet düşmanlarından provokatif bir eylem beklediklerini bu olayın devlet kurumlarınca yapıldığını duyunca anlam veremediklerini söyleyen Özcan, "Biz devlet düşmanlarından provokatif bir eylem bekliyorduk. O yüzden kimse bir slogan yazmasın diye üzerlerini kapadık. Bolu halkı tarafından çok sevildi. Dün gece saat 12'den sonra Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir'e bir ihbar geliyor. Provokatör, terör yanlısı birilerinin liderlerimizin resmini boyadığı ihbarını almış. Rasim Bey buraya geldiğinde polisleri görmüş ve olaya bizden önce müdahale ettiğini düşünmüş. Ancak maalesef devlet düşmanlarından beklediğimiz hareketi yapanın devletimizin konumunu olduğunu gördük. Karayolları Genel Müdürlüğü devlet kuruluşudur. Bize herhangi bir ihbarda bulunmadan, herhangi bir bilgi vermeden böyle bir şey yapmalarını biz çok manidar buluyoruz. Buradaki liderlerin resimlerinin Bolu'nun girişine yapılması kimin neresine battı? Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Gerekçe olarak deniliyor ki sürücülerin dikkatini dağıtıyormuş. Bunlar yapılalı 7-8 ay oldu ve burada tek kaza dahi olmadı. Karayollarına asılan siyasi amaçlı mesajlar, konser davetleri vs oluyor. Bunlar dikkat dağıtmıyor fakat trafiğin en yavaş olduğu yolda liderlerimiz mi dikkat dağıtıyor? Bu ülkeye damga vurmuş insanların resmini görmek mi birilerini rahatsız ediyor. Biz buna anlam veremiyoruz. Biz terör seviciler, devlet düşmanları provokatif eylem yapar diye beklerken bir gece ansızın devletin bir kurumu geliyor ve bilgi dahi vermeden buraları boyamaya çalışıyor " diye söyledi.

“Devlet büyüklerinin resmi kimin neresine battı”

Tanju Özcan, “Kelimeleri dikkatle seçmeye çalışıyoruz. Buradaki liderlerin Bolu’nun girişine asılması kimin neresine battı? Neden böyle bir şey yapılıyor? Anlamakta güçlük çekiyorum. Gerekçe olarak da ‘Sürücülerin dikkatini dağıtıyor’ diyorlar. Burası 7-8 ay önce yapıldı. Burada kayda geçmiş tek bir kaza bile olmadı. Burası trafiğin en çok yavaşladığı dönel kavşaktır. Sen karayolları olarak bütün yol ağlarında totemler koyuyorsun. Ticari amaçlı. Siyasilerin mesajları oluyor. Sanatçıların mesajları oluyor. Bunlar dikkat dağıtmıyor mu? Trafiğin en çok yavaşladığı yerdeki liderlerin resimleri mi dikkat dağıtıyor?” şeklinde ifade etti.

2 yorum yapılmış

  • Mskyd16 Ekim 2020 - 16:40
    Bozuk saat bile günde en az iki defa doğru zamanı gösterirmiş.
  • Emre 18 Ekim 2020 - 01:17
    Eğer gerçekten. Bir resim yada heykel asılması gerekiyorsa imparatorluk dönemindeki padişahları yada Türk milletine liderlik yapmış liderlerin resimlerini asın halk ejdadının kim olduğunu görsün bolu bir Türk toprağıdır metehan dan başlar gazi Mustafa Kemal Atatürkte biter

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.