Dev ihale Salı günü

Dev ihale Salı günü
20 Mart 2016
Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan fakat daha sonra iptal edilen Karacasu’da Orman Bölge Müdürlüğüne ait 53 bin metrekare arazi 22 Mart 2016 Salı günü yeniden ihaleye çıkıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda yapılan ihaleye Muhittin Palazoğlu, Savaş Abak ve Burhan Çelik gibi isimler katılmıştı. İhaleye girenlerin eksik evrakları nedeniyle ihale Savaş Abak'ta kalmış fakat ihale teklifinin yetersiz olduğu düşünülerek ihale iptal edilmişti. BELEDİYE DE İHALEYE GİRECEK Öte yandan bu gelişmelerden sonra Bolu Belediyesi aldığı meclis kararı ile ihaleye girme kararı almıştı. Sali günü yapılacak ihalede Bolu Belediyesi'de bu dev araziye talip olacak. ORÜS ARAZİSİ GİBİ OLMASIN Bolu Gazetesi'nin aldığı bilgiye göre ihaleye Bolu'dan Burhan Çelik yeniden girecek. Bilindiği üzere Burhan Çelik yıllar önce Karacasu'da bulunan Orüs arazisini çok uygun fiyata almıştı. Aradan yıllar geçmesine rağmen Burhan Çelik Orüs arazisine bir çivi dahi çakmadı. Bolu turizmi için önemli yerlerden biri olan bu arazide Burhan Çelik sıcak su arama izni istemiş, Özel İdare yetkilileri burada yapılan bir sıcak su aramasında Kaplıca'da ki su rezervinin azalacağını söyleyerek buna izin vermemişti. Özel idareden sıcak su almaya da yanaşmayan Burhan Çelik uygun fiyata aldığı bu dev araziyi yıllardır atıl vaziyette bekletirken yeni ihaleye ne amaçla girdiği akıllarda soru işareti bırakıyor. Karacasu halkı ise alınan bu arazilerin bir an önce yatırıma açılarak bölgede istihdam açılmasını bekliyorlar. Burhan Çelik'in yıllardır yatırım yapmasını bekleyen belde halkı "satılan bu arazinin akıbeti de Orüs arazisi gibi olmasın" diyorlar.

1 yorum yapılmış

  • karacasu halkından memmet11 Şubat 2021 - 22:13
    karacasu halkı haklı orüs arazisini hurdalığa çevirdi burhan bey. ben buradaki bir hayır kurumunda biliyorum kendisini aslında hayır sever bir adam fakaaaat birde yanında çalışanlardan dinliyorum ki müslümanlığı süpheli !

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.