Darp edildiği iddia edilen veli konuştu

Darp edildiği iddia edilen veli konuştu
21 Eylül 2022

Bolu'da, iddiaya göre kızını pantolonunun paçası kısa olduğu için okula almaması nedeniyle tartıştıkları okul müdürü tarafından darp edildiği için şikayetçi olan Mali Müşavir Onur Bozkurt, "Ağız dalaşına girdik. Sonra o bana 2-3 tane yumruk salladı. Ben böyle bir tepki vereceğini düşünmemiştim. Onlardan bir tanesi yüzüme geldi. Diğerleri sıyırdı. Sonra ben gayri ihtiyarı onun elini tutmuşum. Diğer öğretmenler araya girdi. Bizi ayırdılar." dedi.

Olay, geçen pazartesi günü sabah saatlerinde Alpağut Mahallesi'nde bulunan Kanuni Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Sabah saatlerinde Onur Bozkurt, pantolonunun paçası kısa olduğu için kızını okula almadığını iddia ettiği Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Vedat Açıkgöz ile tartıştı.

İddiaya göre, Bozkurt’un okul müdürü Açıkgöz’e küfür etmesi nedeniyle ikili arasında tartışma büyüdü. Müdür ve veli arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Açıkgöz, kendisine öğrencilerin gözü önünde küfür ve hakaretlerde bulunduğunu iddia ettiği Bozkurt’a yumruk attı. Onur Bozkurt, Bahçelievler Polis Merkezi'ne giderek okul müdürü Vedat Açıkgöz’den şikayetçi oldu. Okul müdürü Vedat Açıkgöz hakkında soruşturma başlatıldı.

MİLLİ EĞİTİM YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden olayla yapılan açıklamada şöyle denildi: “Pazartesi günü sabah saat 08.30 sıralarında ilimiz merkez Kanuni Anadolu Lisesinde İstiklal Marşı töreninden sonra okul müdürünün kıyafetle ilgili öğrencilere uyarıda bulunduğu sırada dışarıdan okul bahçesine hakaret içerikli cümleler ile bir öğrenci velisi girmiştir. Bu esnada okul müdürü hakaret içerikli cümlelerin okul bahçesinde söylenilmeyeceği hususunda veliyi uyarmış, devamında veli tarafından okul müdürünün eli tutulmuş, bunun üzerine veli ile okul müdürü arasında arbede yaşanmıştır. Konu hakkında gerekli inceleme ve soruşturma yapılmak üzere işlem başlatılmıştır.”

DARP EDİLEN VELİ KONUŞTU

Kızının pantolonunun paça kısmının kısa olması nedeniyle okula alınmamasına sinirlendiği için okula gittiğini belirten Onur Bozkurt, "Sabah saat 8.30’da dersin başlaması lazım. Saat 8.40 civarında kızım beni aradı. "Benim pantolonumun paça boyu 1-2 santim kısaymış, benim bilek tenim gözüktüğü için beni sınıfa almıyorlarmış" dedi. "Öğretmene çorabımı çekeyim dememe rağmen hayır ben seni evine göndereceğim dedi" dedi. Ben de gayri ihtiyarı telefonda "Gel ev yakın zaten pantolonunu değiştir tekrardan okula gidersin" dedim. "Burada 80 tane arkadaş var bunların hepsini ayıkladı hepsini eve gönderecekmiş bugün cezalıymışız. Hiçbir şekilde okula gelmeyecekmişiz" dedi. Ben de bunun üzerine sinirlenerek okula gittim. Okula girişteyken sinirliydi. "Kimmiş lan sizin eğitim hakkınızı kısıtlayan, sınıfa almayan, velinin haberi olmadan sizi eve göndermek isteyen kimmiş" dedim. Bu oradan bir hışımla atladı geldi. "Ben okulun müdürüyüm burada bağırıp çağıramazsınız" dedi. "Ben bağırıp çağırmıyorum. Kızımın okul kıyafeti üzerinde mavi forması, altında siyah pantolonu, bunun neresi sıkıntı" dedim. "Paça boyu sıkıntı" dedi. "Bu çocuk zaten cılız, biz buna pantolon bulmakta zorlanıyoruz. Burada sen beni arasan okula çağırsan bu çocuğun pantolonu kısa değiştirin desen eyvallah. Ama okuldan eve göndermek nedir" diye sorduğumda, "Ben okulun müdürüyüm, müfredatı uyguluyorum. Ben ne dersem burada o olur. İstediğimi okula alırım istediğimi almam" gibi sözler üzerine sinirlendik." dedi.

"GÖZÜMÜN ÖNÜ ŞİŞMİŞ, ÇENEMDE DARP VAR"

Tartışmanın ilk olarak sözlü başladığını anlatan Bozkurt, "Ağız dalaşına girdik. Sonra o bana 2-3 tane yumruk salladı. Ben böyle bir tepki vereceğini düşünmemiştim. Onlardan bir tanesi yüzüme geldi. Diğerleri sıyırdı. Sonra ben gayri ihtiyarı onun elini tutmuşum. Diğer öğretmenler araya girdi. Bizi ayırdılar. Sonra beni okulun bahçesinden dışarı çıkardılar. Ama o hale arkadan saldırmaya geliyordu. Artık dışarıdayız burada da olmasın dedim. Biz kızım ve onun okuldan arkadaşı ile birlikte oradan ayrıldık. Hastaneye gittik. Benim tansiyonum çok yüksekmiş. Hastaneye gittiğimizde 18-10’larda falandı. Biraz tedavi süreci sürdü. Sonra darp raporu aldık. Gözümün önü şişmiş, çenemde biraz darp var. Sonra gerekli yerlere şikayette bulunduk. Kamera kayıtları incelendiğinde tetkik yapıldığında okuldaki diğer öğrencilerle görüşüldüğünde velilerle görüşüldüğünde her şey ortaya çıkacaktır." diye konuştu.

Okul müdürüne küfür edip etmediğini hatırlamadığını belirten Bozkurt, "Ben hastanede gözümü açtığımda tansiyonum çok yüksekti. O an bilincimi kaybetmiş olabilirim. Ben bildiğim kadarıyla küfür etmediğimi düşünüyorum." dedi.

4 yorum yapılmış

  • Bahadir21 Eylül 2022 - 16:47
    Milli eğitimde çok sıkı çalışıyor maşallah hem3n açıklamayı yapmış kimin haklı kimin haksız olduğuna karar vermiş ondan sonrada inceleme başlatmış zekaya bak önce gostermelikte olsa incelemeyi yapıp sonra açıklama yapsaydınız bari milli eğitim diyorki yani bizim için müdür ne yaparsa haklı incelemeye gerek yok
  • Dertli21 Eylül 2022 - 18:24
    Arkadas malii müşavirmis. Küfür edebilir. Sizin gibi dayılari işte böyle çıktığı yere geri sokarlar.madem problemi gördün tut çocuğunun elinden okula sen getir hocam böyle bir sorunumuz var nasıl asarız diye .
  • Eğitimci 21 Eylül 2022 - 22:18
    Öğrencilerin kıyafetlerine bahane vereceğinize, yönetici ve öğretmenlerin kıyafetlerinin yönetmeliğe uygun olmasını sağlayın. Öğretmen rol modeldir. Öğretmenini model kabul eden öğrenci, zaten berbat olan modeli örnek alırsa sonuç vahim olur. Yönetici, öğretmen ve sendika temsilcileri yönetmeliğe uyun artık. Aykırı davranışlarınızla, sivil inisiyatif kararlarınızla iyi model olamıyorsunuz. Unutmayınız kaybettiklerimiz bizim çocuklarımız.
  • Ali22 Eylül 2022 - 06:14
    La okulun kamerası filan yok mu emniyet direk ona baksın

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.