Çok şiddetli yağmur geliyor

Çok şiddetli yağmur geliyor
11 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarından itibaren yurt genelinde yağışlı ve fırtınalı havanın etkili olacağını duyurdu. 58 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. İller arasında Bolu'da var.

Bolu’da Mart ayının gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları bu hafta sonu düşecek. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü tarafından hafta sonu gelecek olan kuvvetli sağanak yağışa karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Metrekareye 21 ila 50 kilogram düşmesi beklenen yağmur yağışına karşı meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasına dikkat çekti.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yapılan son Meteorolojik değerlendirmelere göre;  11 Mart Cumartesi gününden itibaren ilimiz genelinde görülecek olan yağışların, öğle saatlerinden itibaren  yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklenmektedir. Kuvvetli yağışla birlikte meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.