Cilası dökülmüş emaktar kemanın'dan 73 yıldır ekmeğini kazanıyor

Cilası dökülmüş emaktar kemanın'dan 73 yıldır ekmeğini kazanıyor
19 Eylül 2020

Bolu’da sokakta keman çalan 83 yaşındaki Selahattin Yaman bahşişlerle aldığı parayla evinin kirasını ödeyip karnını doyurmaya çalışıyor.

Haber: Ayşe Tavaş 

Selahattin Yaman cilası dökülmüş emektar kemanıyla Bolu caddelerinin karakterinden biri haline gelmiş. Kemanla kendisini ağabeyinin tanıştırdığını söyleyen Yaman, “ Ağabeyim keman çalarken kemana aşık oldum yayla buluşan tellerden çıkan nağmeler beni mest etti. İlk 10 yaşında aldım kemanı elime 73 yıldır da hiç bırakmadım. Kemanı her yerde çalarım ev, cadde düğünler keman benim için hem tutku hem de zor yaşam koşullarında ekmek kapım” ifadelerinde bulundu.

"Eşim ve çocuklarım trafik kazasında öldü"

Eşi ve çocuklarını trafik kazasında kaybeden Yaman 10 yaşından beri yoldaşı olan emaktar kemanına daha sıkı sarılarak tutunmuş hayata. Bahçeköy’de bulunan evinde çıkan yangında harap olan evini ekonomik koşulları yetmediği için tamir ettiremediğini dile getiren  Yaman, “Eşim çocuklarım trafik kazasında öldü başımı eğdim hüzünlü sesimle söyledim kalbi kırık şarkılarımı acım kemanımın nağmelerinden döküldü. Evsiz kaldım şimdi merkezde bir evde kemenımdan sağladığım bahşişlerle karnımı doyurmaya çalışıyorum. Her şeye rağmen şükrü eksik etmiyorum”  diye sözlerini tamamladı.  

1 yorum yapılmış

  • Buse20 Eylül 2020 - 02:16
    Çok güzel bir haber

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.