Çiçeği burnunda Başkan Yardımcısı Özaydın ilk röportajını verdi

Çiçeği burnunda Başkan Yardımcısı Özaydın ilk röportajını verdi
13 Ocak 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın uzun süre aradığı kadın başkan yardımcısı kamuoyunda merak konusu olmuştu. Yaklaşık iki aydır Bolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Gülden Özaydın’ın hayat hikayesi merak edilirken Özaydın’ın Bolu Gazetesine verdiği özel röportajla  Özaydın kimdir sorusu cevap buluyor.

Özel Haber: Ayşe Tavaş

 Gülden Özaydın, 1987 yılında Ankara’nın Nallıhan ilçesinde dünyaya geldi.  İlk ve ortaokul öğrenimini Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan mahallesinde tamamlayan Özaydın, lise eğitimini ise Ankara’nın Beypazarı İlçesi’nde tamamladı. Ardından lisans eğitimi için Sivas’a  giden Gülden Özaydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Mühendisliği  Bölümünde eğitim gördü. Lisans eğitim sürecini bitirdikten sonra memleketi Bolu’ya yerleşti.

Hayatına dair detaylar..

17 Yaşında üniversiteyi kazanan Gülden Özaydın, dereceyle bitirdiği Çevre Mühendisliği Bölümü’nden 2009 yılında mezun oldu. Hocalarının akademik kariyer ısrarlarına rağmen sahada çalışmak isteyen Özaydın “Bölümümü severek okudum onun vermiş olduğu başarıyla bölüm üçüncüsü oldum. Babamın mesleğinden dolayı Ankara’da doğdum büyüdüm. 2009 yılında üniversiteden mezun olduğum süreçte babam emekli oldu. Ailemle memleketimiz Bolu’ya yerleştik” ifadelerini kullandı.

2010 Yılında Bolu Belediyesi’nin alt firmasında Çevre Mühendisi olarak göreve başlayan Özaydın, Çevre Mühendisliği bölümünü okurken en keyif aldığı alan olan ‘katı atıklar’ göreve başladığında da ilk çalışması olmuş. 2012 yılında Bolu Belediyesi’ne geçiş yapan Özaydın, “Bolu Belediyesi’nde 2012 yılından 2018 yılına kadar Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde Çevre Mühendisi olarak görev aldım. 2018 yılında Müdür Vekilliği görevine başladım. Belediye Başkan Yardımcılığı görevime atanana kadar müdür vekilliği görevimi yürüttüm” sözlerine yer verdi.

“Hayatımın dönüm noktasını yaşadım”

Çocukluğundan itibaren babasına çok düşkün olduğunu dile getiren Özaydın, “Babam benim için çok özeldi. Çocukluğumda babam işe gittiğinde mesai bitimine kadar onu camda beklerdim. Huysuzluk yaptığımda sadece babamın omzunda uyurdum. Babamda benim kadar ailesine düşkündü. 2017 senesinde babamı kaybettim. Bu durum beni çok üzdü. Adeta hayatımın dönüm noktası oldu” diye söyledi

“Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanmam benim için de sürpriz oldu”

Bolu Belediye Başkanı, Tanju Özcan’ın uzun süredir aradığı Kadın Belediye Başkan Yardımcısı kamuoyunda merak edilirken bu konu Özaydın içinde merak konusu olmuş. Başkan Tanju Özcan’ın çalışma disiplinine çok önem verdiğini insanları önce kendisi tanıyıp değerlendirmeleri bunun üzerine yaptığını açıklayan Özaydın, “Başkan Özcan’la göreve başlamadan önce onu tanımıyordum. Ortak tanıdığımız bir isim de olmadı. Seçimlerden önce müdür vekilliklerini ziyareti sırasında ilk tanışmamız gerçekleşti. Başkan bey herkesi dinleyen, insanları önce kendisi tanıyan, çalışma disiplinine çok önem veren değerlendirme kriterlerini ‘çalışma disiplini üzerinden’ belirleyen bir başkan. Bende göreve başladığımdan süreçten itibaren gece gündüz çalıştım.  Belediyede Çevre Mühendisi olarak göreve başladığımda en alttan işin mutfağında yetişmem ilerleyen yıllarda çalışmalarıma verim kattı. Başkan Özcan, zaman zaman çalışmalarımı takdir ediyordu. Ancak ben yine de Belediye Başkan Yardımcılığı görevine beni getireceğini düşünmemiştim. Bu konu bana da sürpriz oldu. Başkan beyin vermiş olduğu karar beni çok mutlu etti. Azimli ve istikrarlı şekilde çalıştığınızda bunun karşılığını bir şekilde alabiliyorsunuz. Ben gece gündüz demeden mesai bitse bile çalışmalarıma devam eden eve geç saatte dönen, çalışmalarımı titizlikler yürüten biriydim. Çalışmalarımı ve istikrarımı Başkan Beyin görerek beni bu göreve getirmesi beni çok mutlu etti. Bolu halkı için tüm çaba ve gayretimle çalışmalarımı en layıkıyla yürütmeye devam edeceğim. Tüm vaktimi ve imkanlarımı Bolu halkının sıkıntılarını çözmek için kullanacağım. Bu mutluluğu da ömrüm boyunca yad edeceğim”  şeklinde konuştu.

“Bolu Belediyesi ‘Sosyal Belediye’ anlayışıyla yönetiliyor”

Sosyal Belediyecilik anlayışını sonuna kadar desteklediğini söyleyen Özaydın, “Bolu Belediyesi şu anda ‘Sosyal Belediye’ anlayışıyla yönetiliyor. Bolu Belediyesi olarak her vatandaşımızın sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Halkımıza eşit şekilde yaklaşıyoruz. Başkan Özcan, birimleri yönlendirirken de bu şekilde yönlendiriyor. Başkan beyin istediği tüm Bolu halkının sorunlarına çözüm bulmak, herkese eşit şekilde hizmet vermek, vatandaşların mağdur olmasını engellemek. Belediye Müdürlükleri olarak bizlerde bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.