CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Mert Konuk'tan dikkat çeken açıklamalar

CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Mert Konuk, kendi partisini eleştirdi. Zehir zemberek açıklamalar yapan Mert Konuk gazeteci Caner Güngör'e konuştu.

CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Mert Konuk'tan dikkat çeken açıklamalar
24 Şubat 2024

Geçtiğimiz hafta CHP Bolu Belediye Meclis Üye adaylarını açıklamıştı. Açıklanan listeye özellikle parti içinden tepki sesleri yükselmiş hatta Naci Parlak listeden istifa ederek tepkisini ortaya koymuştu.

Listeye bir tepkide yıllarca CHP'de gönüllü olarak görev yapan Bolu'nun sevilen inşaat mühendisi Mert Konuk'tan geldi. Mert Konuk'ta listede 25'inci sıraya yazılmıştı.

Gazeteci Caner Güngör'e konuşan genç siyasetçi, Milletvekili Türker Ateş'in seçim döneminde arkasında durduğu için kendisinin son sırala atıldığı söyleyerk, "Önceki yönetimde yer aldığımız ve milletvekilimiz Türker Ateş'e sırtımızı dönmediğimiz için son sıralara atıldık." dedi.

PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Mert Konuk zehir zemberek açıklamalarının devamında, "Genel merkezimizce gençler ve kadınlara verilmiş olan haklar partinin kapısından dahi girmemiş, CHP ile alakası olmamış, adaylık başvurusu dahi yapmaya tenezzül etmeyenlere peşkeş çekildi. Liyakatli isimler gitti su faturası ödemek dışında belediye ile işi olmamış isimler geldi. Parti içi soykırıma maruz kaldık.

Genel merkezimiz genelgeler gönderdi. Her 5 sıraya bir genç, her 3 sıraya da kadın aday koyulmasını talep etti.  Genel başkanımız da sözlü olarak bunu defalarca beyan etti. Bir kişi dışında uygulanmadı (o da malum eş kontenjanı)

Çift sıralar için örgüt denetiminde ön seçim yapılması, belediye meclis ve il genel meclis üyelini üyelerin seçmesi istendi. Örgütün iradesinden kaçıldı ve yapılmadı.

İl ilçe yönetim kurulunda yer alanlar istifa etse dahi yerel seçimde aday olamaz şeklindeki genelgeye rağmen birçok yönetim kurulu üyesi listelerde yer aldı. 

Takdir söze gelince dilden düşmeyen, konu söz hakkına geldiğinde ise asla akla gelmeyen emektar cefakar partililerimizin.  Her şeye rağmen mevzileri terk etmeyecek mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bolu’da yeniden partimizin bayrağını dalgalandırmak listeler sonucu oluşan küskünleri sandığa götürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

9 yorum yapılmış

  • Bolulu141425 Şubat 2024 - 00:04
    Gerçekleri hiç korkmadan söylediğin için teşekkürler kardeşim. Bu parti senin gibi insanlar sayesinde daha iyi yerlere gelecek.
  • mustafaktaş1425 Şubat 2024 - 00:07
    Sonunda birilerinin gözü açılmış da cesaret göstermiş.tebrik ederim hemşerim gel bağımsız aday ol
  • Kasaplar1425 Şubat 2024 - 00:18
    Mert konuk gibi gelecek vaad eden isimlere destek verilmesi gerek
  • CHP li25 Şubat 2024 - 11:18
    Açık ve net şekilde eleştirisini yapan, istifa etmeden partisine desteğini sürdüren Mert Konuk"u tebrik ederiz..İşte gerçek particilik budur.
  • Halim25 Şubat 2024 - 12:11
    Sonra üç beş tane sosyal medya trolleri ahkam kesiyor ChP lehine!! Asla Tanju ya oy vermeyiz Boş atarız ama yine de vermeyiz
  • Onuncu köylü25 Şubat 2024 - 18:31
    Böyle cesur yüreklere ihtiyacı var memleketimizin genç olmasına rağmen böyle keskin konuşması gerçekten takdire şayan. Belki bir gün belediye başkanımız olursun. Helal sana çocuk
  • CHP kaybedince inşallah dağılirlar25 Şubat 2024 - 21:16
    dogru olmayacaksın laylom yapacaksın ve sen iyisin diyeceksin hatasında bile yanında duracaksın CHP iyisin kendilerinden başka insanları istemezler isterler ama çalışmak için kaymağını menfaatcileri yer bu dünde bugünde öyle CHP belediye genel merkez herswy benden sorulsun istiyor birileri ....
  • vitrinde başka mutfakta başka 25 Şubat 2024 - 21:19
    bunlar hep boyleydi ki!!! bunlar Tanju ozcanin oyunları hirs nasıl almışsa başını koltuk sevdasına ortada ....kullanırlar kullanırlar işleri bitince tanımazlar
  • Hüseyin 27 Şubat 2024 - 03:45
    Geliyor adam gibi adam MUHAMMED EMİN DEMİRKOL

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.