Bu sözler Çerkezleri üzer başkan

Bu sözler Çerkezleri üzer başkan
7 Aralık 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun faize indirimine ilişkin sözlerine sert sözlerle tepki göstererek, “Sen sayın Cumhurbaşkanına gider mi yapıyorsun. Çerkez Ethem gibi saf mı değiştirdin” dedi.

Başkan Özcan'ın Çerkez Ethem üzerinden yaptığı bu gönderme bölgemizde çok sayıda yaşayan Çerkezlerin tepkisine neden oldu. Kaldı ki Çerkez toplumunun büyük kesimi 'Çerkez Ethem'i kurtuluş savaşının kazanılmasında önemli aktörlerden biri olarak görüyorlar.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun 22 Aralık’ta açıklayacağı faiz kararı öncesi “Faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” şeklindeki açıklamasına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirimine yönelik kararlı sözlerinin ardından Kavcıoğlu’nun faiz indirimi olmayacak şeklindeki sözlerine sosyal medya hesabından üzerinden cevap veren Özcan, “Sayın Merkez Bankası Başkanı kıvırmayalım lütfen. Sen sayın Cumhurbaşkanına gider mi yapıyorsun yoksa ekonomik kurtuluş savaşının en hararetli günlerinde Çerkez Ethem gibi saf mı değiştirdin? Faiz lobisinin adamı mı oldun?” dedi.

İLK TEPKİ GELDİ..

Başkan Özcan'ın bu sözlerine ilk tepki Uluslararası Kafkas Derneği Genel Başkanı Oğuz Berk'ten geldi. Oğuz Berk sosyal medya sayfasında, "Anlaşılan Çerkes Ethem Bey, Bolu İsyanı sırasında işini tam yapmamış. Samanlıkta saklanan soysuzlar, devlette söz sahibi olmuşlar" diyerek tepki gösterdi.

5 yorum yapılmış

  • Asuman Alkap7 Aralık 2021 - 16:58
    Sayın başkanımız son dönemlerde yaptığınız talihsiz açıklamalarınıza dikkat etmeniz gerekiyor.Fazlaca çam devirmeye başladığınızı düşünüyorum.
  • Ünal Arslan8 Aralık 2021 - 00:38
    Sayın Tanju başkanım. Bu millet sizi belediye başkanı seçti. Madem yüksek siyaset yapacaktiniz neden milletvekilliğini bıraktınız. Yoksa bu ataklarınızdan Millet ittifakı CB adayı siz mi olacaksinjzi anlamalıyız.
  • Düzceli..8 Aralık 2021 - 11:07
    Düzce belediye başkanının gaflarına alışmıştık.. Ama bir hukuk adamı olan Sayın Özcan a bu benzetme yakışmamış.. Kastım kuvayi milliyede ki Ethem bey veya onu savunmak değil.. Ama adının başında kulandığı Çerkes ibaresi.. Her ne kadar etnik kimliği ile hain yaftasını kulanmamış olsada, saf değiştirdi demekle onu ima etti.. Çerkes bir halkın adıdır, birine tarihçiler, kişiler, Hain, Dürzü, Puşt deyus derler, bu tartışılır.. Ama adının başı
  • Düzceli..8 Aralık 2021 - 11:10
    Hangi ekonomik kurtuluş savaşı.. Öyle bir savaş ve ekonomiyi kurtarmak gibi samimi bir girişim varda biz mi görmüyoruz.. Yeni bakan kim, 13 ay önce istafa eden ve bir daha ortada görünmeyen bakan ın yardım cısı ve okul arkadaşı.. Hani sözüm ona milat dedikleri 17 - 25 sonrası feto ile beraber fotoğraf çektiren 6 kişiden biri, bir diğeri ise vakti zamanında Düzce vekili olan Osman çakır.. Şaşırdık mı.? Hala feto ile mücadele kavga var diyen var mı
  • Adiğe 8 Aralık 2021 - 12:14
    Sayın Başkan Çerkes ler üzerinden cümle arasında prim yapmak istiyorsun ama buna musade etmeyeceğiz. Önce tarihi oku ondan sonra konuş...Daha öncede sizin gibi prim yapmak isteyenler oldu. Cerkesler üzerinden prim yapmayacaksınız yaptırmayacağız. Saygılar.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.