BTSO bu 2 mega proje için kolları sıvadı

BTSO bu 2 mega proje için kolları sıvadı
16 Ağustos 2021

Doğu ve Batı gişeleri olmak üzere TEM otoyoluna 2 bağlantı noktası bulunan ilimizde 3 üncü bağlantı noktası için Bolu Ticaret ve Sanayi Odası girişimlere başladı. Ayrıca Türkiye'nin en büyük tır parkı içinde çalışmalar başlamış durumda.

Özellikle Ardem başta olmak üzere yanında bulunan yan sanayilere küçümsenmeyecek sayıda kamyon ve tır giriş çıkış yapıyor. Bu fabrikaların nakilyesini yapan yüzlerce kamyon ve tır Ardem ve bölgesindeki fabrikalar ulaşmak için şehir merkezinden ve D - 100 üzerinden geçiş yapmak zorunda kalıyorlar.

Bunu göz önünde bulunduran Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Otoyol'a direk bu bölgeye bir bağlantı yapılması için girişimlere başladı. Tam Ardem fabrikasının bulunduğu alanda bir otoyol bağlatısı ile ilimizdeki kamyon ve tır trafiğinde büyük bir rahatlama sağlanacak.

Konuyla ilgili Bolu Gazetesine konuşan Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, "İlimizin ve ülkemizin en büyük fabrikalarından biri olan Ardem ve buraya yan sanayi olarak kurulan fabrikaların nakliyesini sağlayan kamyon ve tırlar ya doğu yada batı gişelerinden giriş çıkış yapıyorlar. Buda trafik konusunda büyük sıkıntı. Şayet tam bu bölgeye 3 üncü bir gişe yapılırsa bu hem şehiriçi trafiğini hemde fabrikalara ulaşım için büyük bir rahatlama sağlayacak. Bolu ölçeğinde illerde bunun örnekleri var. En yakın komşumuz Düzce'de bile otoyola 3 bağlantı var. Bu konu Bolu için önemli. Burada milletvekillerimizden belediye başkanımıza, sivil toplum örgütlerine kadar birlik ve beraberlik içerisinde bu 3 üncü gişeleri ilimize kazandırmamız lazım. Biz Bolu TSO olarak girişimlere başladık" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TIR PARKI

Başkan Ateş otoyola 3 üncü bağlantının yanında yine o bölgeye Türkiye'nin en büyük tır ve kamyon parkı yapmak içinde çalışmalara başladıklarını ifade ederek, "İlimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu proje için kısa adı UND olan Uluslararası Nakliyeciler Derneği ile bir görüşme yaptık. Onlarda bu projenin içinde yer alacaklar. 3 üncü otoyol bağlantısı gerçekleşirse bu bölgeye ülkenin en büyük tır ve kamyon parkı yapmayı hedefliyoruz. Sadece tır ve kamyonların girebileceği, içinde banyosundan tutun restoranlarına, konaklamalarına, tır ve kamyonların lastiğinden motoruna kadar bakım servislerinin olduğu bir park ilimize ciddi manada bir katkı sunacaktır. Bu konudada ilimiz siyasetçilerinin desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

7 yorum yapılmış

  • Hüseyin 16 Ağustos 2021 - 12:41
    Tam destek başkanım
  • Ayhan16 Ağustos 2021 - 14:09
    Son derece isabetli projeler. Tebrik ederim. Bolu nakliyede dünya markasıdır. İlimize çok yakışır.
  • Hüseyin özbek 16 Ağustos 2021 - 21:19
    Çok isabetli bir karar. Bolu için ve nakliyeciler için büyük bir kazanç ve kolaylık
  • HACIDAYI16 Ağustos 2021 - 22:41
    Komando tugayının kullanılmayan havaalanı ve civarı tır parkı [otel, lokanta,hamam,vs] otoyola ve E 5e giriş çıkış bağlantı yolu olarak düzenleme yapılarak büyük araç trafiği dışarı çıkartılmış olur.
  • HACIDAYI17 Ağustos 2021 - 00:15
    Tugay k.lığının kullanılmayan havaalanı ve civarı tır parkı için otoyol ve E 5 e giriş çıkış yapılmaya müsait.Başkanın böyle girişimini takdirle karşılıyoruz inşallah destek olunur trafikte rahatlar.
  • Ahmet17 Ağustos 2021 - 12:48
    Çok isabetli birkarar hemtircilar için hemde bolu için çok güzel olacağını düşünüyorum bolu için hayırlı olsun
  • Mustafa18 Ağustos 2021 - 20:21
    Belediye başkanına sordunuz mu tarım arazilerini yol yaptırmam diyordu tır parkı yapılırken hangi arazileri kullanacaksınız. Tarım arazilerine yapacaksanız bir Bolu beyinden izin alın benden söylemesi

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.