BTSO Abant Alasının patentini alıyor

BTSO Abant Alasının patentini alıyor
22 Mart 2021

2020 yılı verilerine göre en çok coğrafi işaret tescili alan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Abant gölünde yetişen ve endemik bir tür olan Abant Alası balığınında patentini almak için başvuruda bulundu.

HABER : Caner Güngör

Daha önce özellikle manda kaymağı ve kanlıca mantarının coğrafi işaret tescilini alarak ülke gündeminde ses getiren Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Kıbrıscık Pirinci -Bolu Keşi - Patatesli Köy Ekmeği -Sarı Patates - Fındık Şekeri  -Kabaklı Gözlemesi -Bolu Göynük Uğut Tatlısı - Bolu Dağ Fındığı gibi ürünlerinde coğrafi işaret tescilini Bolu'ya kazandırdı.

Sadece Abant Gölünde yetişen Abant Alası Balığı içinde patent başvurusunda bulunan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, "Bolumuza özgü markaların, değerlerin patanetini alıyoruz. Abant Alası içinde müracaatımızı yaptık. Çok kısa sürede Abant Alası Bolu'nun tescilli bir markası olacak" dedi.

BTSO Abant Alası ile birlikte, alıç sirkesi, kozalak sirkesi, kızıl burun eriği ve kara kabak içinde tescil başvurusunda bulundu.

2 yorum yapılmış

  • erdal kaya22 Mart 2021 - 14:52
    bu çok güzel olmuş.ama o balığın yaşam alanını korumak için ne yapılıyor,ne yapılacak,ne zaman,
  • Işık24 Mart 2021 - 17:28
    Olmayan balığın patanti mi alınır.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.