Böyle rezalet bir tablo beklemiyordum

Böyle rezalet bir tablo beklemiyordum
12 Haziran 2021

Yağan yağmur sonrası Bolu'da rögarlar taştı, yollar çöktü, çok sayıda alt geçit, garaj, iş yeri ve depo sular altında kaldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaşanan su baskınlarının ardından Bolu gazetesine yaptığı açıklamada, "işin açıkçası böyle rezalet bir alt yapıyla karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Bugünün parasıyla 700 - 800 milyon TL para harcanmış. Ama gel gör ki durum ortada" dedi.

Şiddetli yağışlarda Bolu'da rögarlar taşıyor, yollar çöküyor, alt geçitleri su basıyor. Son yağışlarda da bir çok işyeri sular altında kalırkan büyük zarar oluştu.

BÖYLE BİR REZALET BEKLEMİYORDUM 

Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklmada, " İşin açıkçası ben 15 yılda harcanan paraya bakınca bu kadar rezalet bir durum olacağını tahmin etmiyordum. 15 yılda alt yapıya 350 milyon TL para harcanmış. Bugünün rakamlarıyla 700 - 800 milyon TL ediyor. Kardeşim bu kadar parayı nereye gömdünüz. Kameralarla bakıyoruz, borular döşenmiş fakat bir yere bağlanmamış. Böyle rezil durumlarda var. Böyle rezalet bir alt yapıyla karşılacağımı tahmin etmiyordum. 15 yıl boyunca halkın parası resmen heba edilmiş" dedi.

ALT YAPI ÇALIŞMALARIMIZI HIZLA SÜRDÜRÜYORUZ

Yağmur yağışlarında bu tip manzaralarla karşılaşmamak için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini söyleyen başkan Özcan, "Geçen yıl 40 km kanalizsyon ve yağmur hattı değiştirildi. Bu sene Sümer, Aktaş, Bahçelievler, Beşkavaklar, Aşağı soku ve Tepecik gibi çok mahallede yapılan çalışmalar sonuç verdi. Ayrıca ilk kez bu sene kamera robotlu sistemle 50 km civarında hat görüntülendi tıkalı kısımlar açıldı. Halkımız şunu bilsin Bolu'da 2 bin km ye yakın kanalizasyon ve yağmur suyu hattı var. Bunu 2 sene içerisinde toparlamam mümkün değil. Ancak bu yıl 40 ila 50 km arası kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çekiyoruz. Önümüzdeki yıl kuzey mahallelerimizde sorun kalmayacak" şeklinde konuştu.

TAŞ KALDIRIM VE TAŞ YOLLARIN ALTINDA Kİ MALZEMELER TIKANMAYA SEBEP OLUYOR

Başkan Özcan, "Geçmiş dönemde yapılan taş yollar ve kaldırımların altındaki malzemenin şiddetli yağmurlarda kanalizasyon ve yağmur hatlarına aktığını ve bununda tıkanmalara sebep olduğunu tespit ettik. Çalışmalarımız sonucunda 2019 yılındaki yağmurlarda ortalama 500 şikayet geliyordu. Geçen sene 300 lere bu yıl 100 lere düştü. Önümüzdeki yıl dahada azalacak. Bolu halkımız müsterih olsun, Bolu'nun alt yapısını ben adam edeceğim" dedi.

4 yorum yapılmış

  • İbrahim kıymaz 12 Haziran 2021 - 10:57
    Bu bir afettir, kimse bir birini suçlaması n
  • Vatandaş12 Haziran 2021 - 12:39
    Alpagut mahallesi 218.sokakta her yağmur yağdığında bu sorunları yaşıyoruz Alaaddin Bey zamanında defalarca yazdık ancak çözüm bulamadık Tanju Başkanın sorunumuzu çözeceğine inanıyoruz...
  • Şikayet makamı12 Haziran 2021 - 14:43
    Sayın başkan yavuz hırsız ev sahibini bastırır. En iyi savunma hücumdur taktiğini uyguluyor. Eleştirileri ustaca savuşturduyor. İki yıldır başkan kim. Rogorlar temizleme önlem alma sonra suçla. Oh ne âlâ memleket. Kim yutar bunu gerçi Samancı bir tayfa var. Bu kitleye ne kitlersen kitle
  • Ahmet 14 Haziran 2021 - 11:59
    Kent yapılaşması hızla büyüyor her taraf bina dolu logarlar yetersiz geliyor bakım yapılmıyor kapaklardan lağım kokusu bile geliyor

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.