Bolu'ya ışık balonları geliyor

Bolu'ya ışık balonları geliyor
22 Nisan 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehir merkezine ışık balonlarının konulacağını söyleyerek, “Balonlar yerleştirilince kendinizi farklı bir galakside hissedeceksiniz” dedi.

HABER: Mert MİNİSKER

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehir aydınlatmasının önemine değinerek yakın zamanda Köroğlu, Semerkant ve Gölyüzü gibi mahallelere ışık balonları yerleştirileceğini söyledi.

Şehir merkezinde yapılan ışıklandırma çalışmalarını eleştirenleri anlayamadığını da belirten Özcan, “Bazı Ak Partili yöneticiler yapılan ışıklandırmalar için pavyon gibi olmuş diyorlar. Şimdi kaç kez pavyona gitmişler? Pavyon nedir? Bizim televizyonda gördüğümüz pavyonlar karanlık olur. Bunlarda nasıl bir anlayış var onu bilmiyorum. Renkli merdiven yapıyorsun, gençler de çok beğeniyor. Bunlar pavyon gibi nitelendiriyor. Yani bu karanlık işine neden bu kadar takılıyorlar, şehir karanlık kalsın neden istiyorlar? Onu anlamıyorum. Dünya’nın neresine giderseniz gidin en kalabalık caddeler aynı zamanda en aydınlık caddelerdir. İstanbul’da Taksim’den tutun, İngiltere’de ki Oxford Caddesi’ne, Paris’te Eyfel Kulesi’nin olduğu bölgeye kadar bütün ünlü caddeler, meydanlar aydınlıktır. Hatta bazı ülkeler aşmış; hava balonlarıyla karanlık mahalleleri aydınlatıyor.. Yapabilirsek onu da Bolulular görecek. Farklı bir galakside hissedeceksiniz kendinizi. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Gece reklam amaçlı kullanılacak. Köroğlu Mahallesi, Semerkant Mahallesi’ni daha fazla aydınlatamazsınız. Çünkü yollar dar. Sedaş’ın direkleri çok eski. Mesela Gölyüzü Mahallesinde Gölyüzü Caddesinde çalışamıyoruz. Sebebi; Sedaş’ın 1960’lı yıllardan kalan beton direkleri. Masrafını da biz üstlenelim dedik ama gerekli izni vermediler. Hani Gölyüzü Mahallesine neden çalışmıyorsunuz diyorlar. Çalışsak ikinci bir çalışma daha yapmak gerekiyor” diye konuştu.

HEM REKLAM HEM AYDINLATMA BALONU OLACAK

Aydınlatma balonlarının şehre farklı bir hava katacağını ifade eden Tanju Özcan, “Bir Japon firma geldi afetten sonra. Afet bölgelerinde biliyorsunuz en önemli sıkıntı aydınlatma. Bazı balonlar yapmışlar, balonun ebadına göre aydınlanma da artıyor. Aydınlatma dışında bunu reklam için düşünmediniz mi dedim. Düşünmedik dediler. Sonra dünyadaki örnekleri de araştırdık gündüz stadyumda falan bu yapılmış geçmişte. Ama gündüz reklam balonu olarak kullanılmış, hem reklam hem aydınlatma amacıyla kullanılmamış. Bunlar üzerine çalışıyoruz. Tabii Türkiye’de ki fiyatlarla Çin’de ki fiyatlar arasında çok ciddi fark var. Balonları sıcak hava ile havalandırıyorsunuz. Hidrojen gazı kullanabiliyorsunuz. O da çok pahalı değil. Yani bir hidrojen tüpüyle ona on ebadında bir küreyi 21 gün boyunca havada tutabiliyorsunuz. Genelde bu balonlar paraşüt beziyle yapılıyor. Başka bazı bezler de kullanılıyor, hava geçirmeyen. Hatta yeni bir kumaş çeşidinden bahsettiler. Bir kez sıcak havayı verdiğiniz zaman uzun bir süre havada kalıyor. Balon kendi içinde sirkülasyon yapıyor sıcaklığı ve havada kalabiliyor. Şu anda hesaplamaları yapılıyor. Devasa projektörler kurulacak. Baktığınızda hem Köroğlu Mahallesi’ni aydınlık göreceksiniz hem de balonu Paşaköy’den izleyebileceksiniz. Ne demek istediğimi görmek isteyenler yeni Batum’a baksınlar. Eski Batum ile Yeni Batum arasındaki farkı görecekler” dedi.

2 yorum yapılmış

  • Bolulu22 Nisan 2023 - 22:29
    İstanbulun dar sokakları nasıl aydınlanıyorsa , Bolunun Semerkant, Gökyüzü, Akpınar vs. dar sokaklarıda aydınlanır. Maceraya gerek yok.
  • Gürdal Genç24 Nisan 2023 - 08:42
    Ankara da yaşıyorum her Bolu ya geldiğimde memleketim dahada güzelleşiyor teşekkürler başkan

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.