Bolu'ya gelen arap turistlere büyük ayıp

Bolu'ya gelen arap turistlere büyük ayıp
9 Ağustos 2023

Gazeteci Bülent Velioğlu'nun haberine göre Bolu Belediyesi’nin şirketi olan Bolu Bel. A.Ş. tarafından işletilen Masal Park’ta geçtiğimiz gün akıl almaz bir olay yaşandı.

Parkta bulunan restorana gelen 20 kişilik Bahreyn ve Suudi Arabistanlı turist kafilesine ücreti karşılında çay ve su servisi yapılmadı. Çalışanlar turistlere servis yapılmadığını ifade edince turist kafilesi büyük şok yaşadı. Olaya şirketin Genel Müdürü Özgür Yıldız müdahale etti ancak turistler parktan ayrıldılar.

Bolu’nun Kılıçarslan Mahallesi’nde bulunan Masal Park’ta Pazartesi günü çok çirkin, çirkin olduğu kadar da turizm alanında Bolu’nun adını uluslararası anlamda kötü duruma düşürecek bir olay yaşandı.

YEMEK YİYİP ÇAY İÇMEK İSTEDİLER

Bahreyn ve Suudi Arabistan’dan Bolu’ya gelen 20 kişilik turist kafilesi Abant, Yedigöller ve Gölcük tabiat parklarını gezdikten sonra kent merkezinde turistlik gezi yaptılar. Turist kafilesi akşam saatlerinde Bolu Belediyesi’ne bağlı Masal Park’a giderek park içinde bulunan restoran da hem yemek yemek hem de çay içmek istediler.

ALDIKLARI CEVAPLA ŞOK OLDULAR

Rehber eşliğinde restoranda giren turist kafilesine çalışanlar tarafından, “Turistlere servis yapmıyoruz, rehber ve şoför ücreti dahilinde istediklerini yiyip içebilirler” cevabı üzerine büyük şok yaşadılar.

15 GÜN İÇİN TURİSTLİK GEZİYE GELDİLER

Ülkelerinden Türkiye’ye 15 günlük turistlik gezi için gelen Arap kafilesinin tercümanı böyle bir şeyin kabul edilemez olduğunu ifade ederek durumu Bolu Valiliğine bildirdi. Valilik yetkilileri işletmenin Bolu Belediyesi’ne ait olduğunu ifade edince, tercüman belediyeyi aradı.

BELEDİYE’DEN ALDIĞI CEVAPLA ŞOK OLDU

Tercümanın iddiasına göre, bir belediye yetkilisi kendisine böyle bir kararın alındığını doğruladı.

ŞİRKET GENEL MÜDÜRÜ MÜDAHALE ETTİ ANCAK…

Bolu Bel A.Ş Genel Müdürü Özgür Yıldız olayı duyar duymaz duruma müdahale etti ancak turistler parktan ve kentten ayrılma kararı aldılar.

TANJU ÖZCAN’IN TEPKİSİ MERAK EDİLİYOR

Göreve geldiği günden bu yana geçici sığınmacılarla ilgili aldığı kararlarla gündemden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Arap turist kafilesine yapılan bu yaklaşıma nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

Öte yandan bu uygulamanın sadece Arap turistlere mi uygulandığı ise merak edilen bir başka konu….

16 yorum yapılmış

  • Veli öney9 Ağustos 2023 - 23:10
    Türkiye turist olarak gelen Araplarla. Sığınmacılar arasında dağlar kadar fark var bir uygulama yapıyorsanız. Adam gibi yapın. Turizm şehri olan bolumuza. Çok büyük attığınız bi kazıktır bu olay yazıklar olsun
  • Suç işlenmiş9 Ağustos 2023 - 23:16
    Cumhuriyet Savcılığı resen harekete fecerek din ırk ayrımı yapıliyor insanlıgın temel ihtitacı olan beslenme ihtiyacı engelleniyor diye.Ticari bir tesis umumi ve kamuya açıksa buradab bu ayrımı yaparak ticaretinize devam edemezsinuz.Anxak Boludaki sahipsizlik her şeyi nirmalmiş gibi kanıksatıyor.Nerede insancıl sosyal demokratlar Boluyu sözde çok seven yalandan seven Bolu sevdalıları?Nerede yargı nerede şehrin valisi?
  • Ali ÇAKIR 9 Ağustos 2023 - 23:23
    Demekki soytarılık sadece iktidar cephesinde olmuyormuş. Bu tavrı sergileyen saygıdan yoksun bu sürüngen personele Suudi Arabistan veya Bahreyn'den dolar karşılığı çalışma imkanı çıksa eminim ki salyalari akarak koşar. Kısaca, bu şahısların mutlaka uzaklaştırılması ve başka bir işletmede çalışmaları da önlenmeli.
  • Şevki kaya 9 Ağustos 2023 - 23:34
    Tek kelimeyle ayıp etmişler boluya yakışmamış tır
  • Bolulu 10 Ağustos 2023 - 00:10
    Gelen turistler İngiliz Alman Fransız ABD gibi ecnebi ülkelerinden olsa acaba aynı ırkçılığı yapacaklarmı
  • Misafir 10 Ağustos 2023 - 00:16
    Çalışanlar belediyeden iyi maaş alıyorlar niye uğraşsınlar ki Araplarla ama en çok alışveriş yapan en çok para harcayanlar Boluya paraya bırakanlar da turist Araplar Bolu'nun girişini bir pankart asın Arap turistler bolu'ya giremez diğer tüm yabancı turistlere Bolu serbesttir yazın da millet öğrensin hangi hakla hizmet edildiğini hem masal parkı eski park olmaktan çıkmış her taraf kırık dökük hizmet yok.o güzelim yollardaki taşları söküp yerine asfalt
  • Mustafa10 Ağustos 2023 - 09:03
    Bolu'nun düştüğü duruma bakar mısınız, tam bir rezillik. O çalışan da artık bir yere yönetici olur herhalde.
  • Arap10 Ağustos 2023 - 03:41
    O kadar hizmet sektöründe çalıştım bu araplar kadar pisini görmedim.bu söylentilere inanmıyorum karalama peşindesiniz.personel gayet ilgili ve işletme son derece uygun fiyatlarla hizmetini veriyor.çok seviyorsanız arapları evinizde ağırlayabilirsiniz.çöp olan bir yeri temizleyip hizmetinize sunmuş,gezilebilecek ve nefes alabilecek bir yere dönüştürdüğü için büyük başkan tanju beye tşk ediyorum.
  • Asi 10 Ağustos 2023 - 10:20
    Dedesini ninesine tecavüz eden kaybeden Yunan veya İngiliz gelseydi bando ile karşılar, her türlü ikramı yaparlardı. Bunlar düşmanlarınızın dostu dostunuzun düşmanı
  • bolulu10 Ağustos 2023 - 10:38
    turisti evinde ağırla diyecek kadar kıt akıllı bunlar
  • Özcan 10 Ağustos 2023 - 11:13
    İnsanlara ırkları ve dinleri gereği ayırımcılık yapan kim olursa olsun insanlık suçu işlemiş olur ve ceza gerektirir. Savcılık hemen gereğini yerine getirmesi gerekir.
  • Eke10 Ağustos 2023 - 15:10
    Arap, senin ruhun kokmuş. Tuz ruhu bile temizleyemez..
  • Gulden Akin10 Ağustos 2023 - 16:57
    Olayi personelden de dinlemek isterim. Bir haftadir Bolu'dayim. Sadece gözü görünen kapkara giysi içinde, içinde ne olduğu belli olmayan varlık görmekten usandim. Boy boy çocuklarla gezen büyükler. Beyaz elbiselerle sakallı takkeli adamlar. Bunları bu rahatligi kötü davranışa tahrik edebilir. Başkandan duyacaklarim beni şaşırtmayacak.
  • Ahmet10 Ağustos 2023 - 19:21
    Gülden Akın müslüman ülkede neden nelerden rahatsız oluyorsunuz çok Garp. Herkes her istediğini giymekte Özgür. Caddelerde o gördüklerinizin dışında üstüne altına bişeyler giymeyi unutan genç kızlar orasını burasını istediği kadar açıp gezenlerde var. Onlara neden kimse laf etmiyor acaba ?
  • Yusuf uçer 10 Ağustos 2023 - 21:06
    Bolu bir ahlaksız adam sebebiyle sürekli bu tür insanlık dışı haberler ile gündeme geliyor. Yazık Türk yurdu olan bir yerde misafirperverlik yerine ayrımcılık konuşuluyor. Bu illetten biran önce kurtulmamız dileğiyle.
  • Umut 15 Ağustos 2023 - 17:54
    Irkçı faşistler her yerde. Ukraynalılara ses çıkarmayanlar söz konusu Araplar olunca kuduz köpekler gibi saldırıyorlar çünkü dertleri Araplar değil islâm düşmanlığı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.