Bolunun markası Bolçi'den Bolu'ya dev yatırım

Bolu’da doğup büyüyen ve Dünya markası haline gelen BOLÇİ kapasite artırımına gidiyor. Dünyanın neredeyse her ülkesine ihracat yapan marka yeni tesisle birlikte bin kişilik çalışan kapasitesine ulaşmış olacak. 

Bolunun markası Bolçi'den Bolu'ya dev yatırım
23 Ekim 2023

Bolu markasını neredeyse tüm Dünya’ya tanıtan BOLÇİ üretim alanını genişletmek için çalışmalarına başladı. 18 Bin metrekare alanda 600 çalışanla 62 ülkeye ihracat yapan firma yeni ilave 12 Bin 500 metrekarelik üretim alanı ile üretim sahasını 30 Bin metrekarenin üzerine, çalışan sayısını da 1000 kişilik kapasiteye, ihracat yaptığı ülke sayısını 80’ yükseltmeye hazırlanıyor.

Yeni yapılan ek tesisle ilgi açıklamalar yapan BOLÇİ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy yeni tesis ve hedefler hakkında konuştu.

SERİ ÜRETİM BANTLARI KURACAĞIZ

"BOLÇİ büyüyor. Fabrikamızın üretim alanını genişletiyoruz. Kapasite artırımı yapıyoruz. Şuan üretim yaptığımız fabrikamız 18 Bin metrekare alan üzerinde kurulu, bu yeni yaptığımız tesisle ek 12 Bin 500 metrekarelik üretim alanı ilave etmiş olacağız. Bu yeni alanla birlikte üretim kapasitemizi 30 bin metrekarenin üzerine çıkarmış olacağız. Bu yeni yaptığımız tesisin 4 bin metrekarelik alanında farklı bir ürün yapacağız. Uluslararası piyasaya hitap edecek daha seri üretim kapasitesi olan hatlar kuracağız orada. 

DÜNYA’DA ÜRÜN VERMEDİĞİMİZ ÜLKE YOK 

BOLÇİ markası olarak biz 62 ülkeye ihracat yapıyoruz. Biz 2024 yılında 80 ülkeye ihracat yaparak kapasitemizi arttırmak istiyoruz. Ağırlıklı Amerika, Ortadoğu, Avrupa ülkeleri ve Rusya başta olmak üzere şuan Dünya’da ürün vermediğimiz ülke yok. Şimdi son dönemde biraz daha farklı bir dağıtım ağı kurmaya çalışacağız. Örneğin şuan Macaristan’da bir tane bayimiz var Macaristan, Çekya, Slovakya, Polonya tüm bölgeye ürün buradan dağıtılıyor. Yeni dönemde bu ülkeleri ayıracağız. Macaristan sadece Macaristan’a dağıtacak, Çekya ayrı bir bayilik, Slovakya ayrı bir bayilik olacak. İşin biraz daha derinine giriyoruz. Hindistan’a ürün vermeye başladık. Starbucks’ın onaylı Dünya çikolata tedarikçisi olduk. Aynı şekilde Shell benzin istasyonlarına 7 ülkede çalışmaya başladık. Bundan sonraki aşamada kapasite artırımı yaparak seri üretim yapabileceğimiz, yüksek voltanlı ürünlere yatırım yapacağız bu tesiste. 

"BİN KİŞİLİK KAPASİTEYE ULAŞACAĞIZ"

Şuan 600 çalışanımız var. Yeni tesisle birlikte 1000 kişilik kapasiteye ulaşmış olacağız. Ben ilk başladığımda Bolu Çikolatasını, Bolu ürünlerini tüm dünyaya satma hedefi ile yola çıkmıştım. Her şirketin bilindiği gibi 3 yıllık 5 yıllık planları var. 10 yıllık planımızı 5-6 yılda gerçekleştirmiş olduk. Biraz hedeflerin önünden gidiyoruz. Biz bu yeni yaptığımız tesisi 2025-2026 yılında düşünüyorduk ama Pazar büyüdü işler büyüdü ve bu planı öne aldık." dedi. 

5 yorum yapılmış

  • Mustafa yüksel ak 24 Ekim 2023 - 08:32
    Tebrik taktir ederiz RABBİM yolunuda bahtını açık etsin emeğiniz ziyan olmasın.❤️
  • MEHMET AKSOY24 Ekim 2023 - 12:54
    Rabbim sana sağlıklı uzun ömür versin ki yaptığın işi daha ileriye tasiyasin insanlara iş imkanı sağladığın için gozlerinden öperim Amcan MEHMET AKSOY
  • İrfan süslüoğlu24 Ekim 2023 - 23:15
    Yolun açık olsun kardeşim.
  • Eyyüp tosunoğlu24 Ekim 2023 - 23:15
    Rabbim yolunu ve bahtını açık etsin hemşerim
  • Kasım Asma 25 Ekim 2023 - 15:47
    New York’ta yaşıyorum ürünlerinizi çok beğeniyororuz Başarılar diliyorum.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.