Bolulu olta balıkçıları Vali Kılıç'tan yardım istedi

Yaklaşık 2 sene önce balık tutulması yasaklanan Gölköy Barajında tekrar balık tutmak isteyen Bolu Amatör Sportif Olta Balıkçılar Derneği üyeleri Bolu Valisi Erkan Kılıç'tan yardım istediler.

7 Mayıs 2024

Bolu'nun içme suyu havzasıda olan Gölköy'de yaklaşık 2 yıl önce balık ölümleri yaşanmış ve burada balık tutmak yasaklanmıştı. 

Özellikle şehir dışından gelerek Gölköy'de balık tutmak için her yola başvuran çevreye duyarsız kişilerin verdiği bu zararlardan dolayı sıkıntıyı Bolulu amatör sportif olta balıkçıları yaşadı. Kent merkezine yakın olması dolayısıyla Gölköy'ü tercih eden balıkçılar 2 senedir barajda balık tutamıyorlar.

Bolulu olta balıkçıları adına konuşan Bolu Amatör Sportif Olta Balıkçılar Derneği üyesi Ekrem Savaş, "Bolu'da sportif olta balıkçılığı sporunu yaptığımız Gölköy'de yaklaşık 2 yıl önce balık tutmak yasaklandı. Bir çok yetkili merciye başvurmamıza rağmen bu konu hakkında hiç bir olumlu geri dönüş olmadı. Bizim haftanın stresini haftanın yorgunluğunu atmak için kullandığımız en yakın meralardan biri Gölköydür. Olta balıkçılığı doğaya ve suya zarar veren bir spor değildir. Gelecek nesillerin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için en mükemmel spordur. Ben Bolulu olta balıkçıları adına konuşuyorum. Gölköy barajında sabah gün doğumu, akşam gün batımına kadar olan sürede balık tutmanın serbest olmasını istiyoruz. Bunun sebebi ise denetim ve kontrolün daha rahat yapılabilmesi adınadır. Sayın Bolu Valimiz Erkan Kılıç'tan bize bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz." dedi.      

1 yorum yapılmış

  • Amt. Balıkçı11 Mayıs 2024 - 21:49
    Seben gölü dahil tüm göllerde ağ ile yakalama yapanlara sıkı takip gelmeli geceleri ağ geriyorlar

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.