Bolu'da "Yüksek Hızlı Tren Hattı" semineri yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapımı süren Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'na ilişkin bilgilendirme semineri Bolu'da gerçekleştirildi.

Bolu'da "Yüksek Hızlı Tren Hattı" semineri yapıldı
14 Aralık 2023

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Salonu'nda yapılan seminere katılan Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar, şu anda Sakarya'ya kadar hazırlanan projenin bundan sonraki güzergahının neresi olması yönündeki görüşlerini aktardı.

YHT'nin proje çerçevesinde Sakarya'dan sonra Mudurnu ve Beypazarı üzerinden Ankara'ya ulaşmasının öngörüldüğünü belirten Şamandar, hem ekonomik olması hem de herkesin faydalanması için Düzce ve Bolu Gerede güzergahının kullanılması gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin kalkınması için hızlı trenlerin yaygınlaşması gerektiğine işaret eden Şamandar, "En uzun hızlı tren hattı bulunan ülkelerden biri Japonya. Orada insanların çalıştıkları şehirlerde yaşamadıklarını biliyoruz. Burada da Bolu, Düzce ya da Gerede'de yaşayan insanlar, 60-70 dakikalık tren yolculuklarıyla İstanbul'daki işlerine rahat şekilde gidebilir." dedi.

Bakanlığın Ankara-İstanbul YHT Hattı projesine ilişkin bilgiler veren Şamandar, birçok öneride bulundu.

Siyasi ve sivil toplum kuruluşları ile iş insanları da proje hakkında düşüncelerini paylaştı.

13 yorum yapılmış

  • İsmail ÇETİNKAYA 14 Aralık 2023 - 21:52
    Çok isabetli olur, yıllardır takip ediyor ve destekliyoruz. Gerede den geçmesi gerekiyor
  • Mehmet Kaya 14 Aralık 2023 - 23:58
    Mudurnu ve Göynük lüler.dağdamı yaşıyor
  • Gürsoy Kavak15 Aralık 2023 - 08:55
    Kısa olan yol güzergah Mudurnu,Nallıhan ve Beypazarı üzerindendir diye düşünüyorum.
  • HAKAN15 Aralık 2023 - 11:40
    TREN şehir merkezlerine girmezse o şehire TREN gelmiş sayılmaz. Ülkede şartlar eskisi gibi diğil. Nüfus ARTIK çoğunluk eğitim ve IS için şehir merkezlerinde yaşıyor mal ve hizmet için TREN şehir merkezinden ve otogar bağlantılı olmalı. Yoksa TREN dağların ardından gelir geçer SADE bakılır
  • Aydemir öz15 Aralık 2023 - 20:36
    Sanki Göynük Mudurnu hat varda Bolu Gerede düzce gectiyi zaman 3 durak olacak proje yap işlet olduğu için amartisi kısa daha kazançlı uyanın ya
  • Mehmet Demiröz 16 Aralık 2023 - 19:24
    Hızlı tren hattında En kısa mesafe tercih edildiğinde, hat göynük, nallıhan, Beypazarı hattından, geçmelidir ve uygun, güvenli hat olanıda budur.. Tarihi ipekyolu hattı... Mudurnu da olabilir fakat Akyazı, mudurnu deresi güzergahı k. Anadolu fay hattının geçtiği ve kaymaların çok olduğu hattır. İstanbul Ankara aktarnatif hızlı tren hattında ise en önemli kriter bence kısa mesafedir... Hızlı tren hattı Eskişehir den geçen zaten var ve çalışıyor... Bolu, dü
  • Yilmaz Ersoy 16 Aralık 2023 - 22:47
    En uygun olani Duzce Bolu Gerede güzergâhıdır Karadeniz icinde en uygunu bu nufus olarakta daha yoğun, buyuk bir bölgenin daha cok ilin faydalanabilecegi hat. Bu hat sayesinde koylerdeki uretimde artmis olur inşallah olurda görürüz ..
  • Memnune Eroğlu16 Aralık 2023 - 23:17
    Düzce den geçmesi sahil kesiminde Akçakoca Kd.Ereğli hatta Zonguldak ı bile olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.Gerçekleşirse mükemmel olur.
  • Serkan GÜL 17 Aralık 2023 - 11:07
    Yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Ankara - İstanbul Hava trafiğini azaltmak üçün ANKARA İSTANBUL arası 500 km. Hızla gidecek. Ara istasyon ve durak olmayacak.
  • İhsan akhan18 Aralık 2023 - 00:29
    Belki biraz yol uzar ama Sakarya geyve taraklı Göynük Mudurnu Bolu Gerede düzargahı daha mantıklı değilmi tabi bu benim fikrim ulaşım yönünden biz toplum olarak arada kaldığımız için çok mağduruz bence bu Sakarya Göynük Bolu arası uşaşımı çözülürse daha mantklı olur
  • Emel Kaya18 Aralık 2023 - 14:07
    Bolu konum olarak İstanbul ve Ankara yı birbine baglayan cok önemli bir şehir Üstelik binlerce ogrencinin okudugu güzide bir yer Turizm şehri turizme katkısı inkar edilemez Kesinlikle Bolu dan geçmeli Proje de emeği geçen herkese teşekkür ederim Lutfen bu dileklerimizi göz önünde bulundurun.
  • Metin Adıgüzel 20 Aralık 2023 - 14:35
    Bu konu sadece Bolu'yu ilgilendiren bir durum değildir. Çocukluğumdan beri hayal ederim. Anadolu'nun yapısı nedeniyle bir balık iskeleti gibi tren yolu hatları olmalı. Bolu'dan Ankara'ya oradan zamanla Ağrı'ya kadar gidecek olan bir hızlı tren hattını kısa hatlarla besleyebilirsiniz. Onlarca ilden kısa hatlarla eski E5 mantığıyla çok işlerliği olan fizibilitesi yüksek bir hat inşa etmiş olursunuz. Bu hat ülkenin direkt 1/3 üne 30 milyon kişiye hita
  • METİN SÖZKESEN 20 Aralık 2023 - 20:19
    Gerede Bolu Düzce hattı olmalı. Üniversite şehri olan illerimizde barınma sorunu yaşayan ve bu güzergahta ikamet eden öğrenciler üniversiteye en azından ailelerinin yanından gel git yaparlar .

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.