Bolu'da vakalar patladı!

Bolu'da vakalar patladı!
3 Aralık 2020

Ülke genelinde korona virüs vakaları ve ölüm sayılarında yaşanan artış endişe yaratırken Bolu’da da son günlerde vaka ve ölüm sayılarında tırmanış korkutucu boyutlara ulaştı. Bolu’da tespit edilen günlük yeni vaka sayısı 400'ün altına düşmüyor. Bolu'da korona virüs nedeniyle ölüm sayıları 300'ü geçerken, toplam vaka sayısı ise 3 bin 600'ü buldu.

Koronavirüs vakalarının kitlesel bulaş dönemine geçmesiyle birlikte ortaya çıkan tablo ülke genelinde endişeyle izleniyor. Yeni kısıtlamalar ve ek tedbirlerle bulaş riskinin azaltılması için çalışmalar devam ederken vaka sayılarında yaşanan ciddi artışta devam ediyor. Bolu’da belirti gösteren vatandaşlar hastanelere akın ederken COVİD-19 polikliniklerinde yoğunluk yaşanıyor. COVİD-19  servislerindeki yatan hasta sayısı her geçen gün artarken yoğun bakım ünitelerinde de onlarca vatandaşın tedavisi devam ediyor.

İşte korkutan o rakamlar

Bolu’da günde ortalama bin kişiye korona virüs testi yapılırken her gün yaklaşık 400 kişinin testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Evlerinde tedavi gören ve hastanelerde bulunan toplam vaka sayısı 3 bin 600'ü buldu. Bolu'da korona virüs nedeniyle vefat eden sayısı ise 300 küsür. Gece gündüz fedakarca görev yapan filyasyon ekiplerinin vatandaşlardan aldığı testlerin aynı gün içerisinde kısa sürede sonuçlanması da bulaş riskini azaltıyor.

2 yorum yapılmış

  • Serdar4 Aralık 2020 - 00:28
    Bu ihmaller varken daha ne olacaktı adam caddede maskeyi koluna takmış öyle geziyo fabrikalarda zaten tedbir denilen birşey yok
  • Emin4 Aralık 2020 - 20:15
    Bence Boluda temaslilar gizleniyor. Buda artışı tetikliyor.yazık çalışacağız diye hayatlarını riske atiyorlar

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.