Bolu'da kuvvetli fırtına uyarısı

Bolu Valiliğinde yapılan meteorolojik uyarıda ilimizde hafta sonu kuvvetli fırtınanın, yağmurun ve özellikle Pazar günü kar yağışının etkili olacağı belirtildi.

Bolu'da kuvvetli fırtına uyarısı
25 Kasım 2023

Valilikten yapılan açıklamada, " Meteorolojik verilere göre; ilimizde Cumartesi sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer firtina (40-70 km/saat), 26.11.2023 Pazar günü ise etkisini artırarak kuvvetli firtina (70-90 km/saat) ve yer yer tam firtina (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen fırtinayla birlikte muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları rica olunur." ifadeleriyle vatandaşlara duyuruldu.

Pazar gününe dikkat

Öte yandan 26 Kasım Pazar günü karla karışık başlayacak olan yağmur yağışı Pazartesi günü yoğun kar yağışına dönecek.

Özellikle Bolu Dağı geçişinde etkili olması beklenen kar yağışı için karayolları ekipleri tedbrilerini arttırırken kış lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmeyecek. 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.