Bolu'da korona vaka sayısı kaç oldu

Bolu'da korona vaka sayısı kaç oldu
8 Aralık 2020

Bolu’da son günlerde tespit edilen yeni korona virüs vaka sayılarında azalma yaşandı. İlimizde tespit edilen günlük yeni vaka sayısı 400'den 200’lere düştü. Ülke genelinde alınan tedbirlerin olumlu sonuçlar vermesi umut yarattı.

Korona virüs vakalarının ülke genelinde ve Bolu’da düşüşe geçmesi vatandaşlar arasında umut yaratırken, her gün gece 21’den sonra ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları ve alınan ek tedbirlerin olumlu sonuç verdiği gözlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Ağır hasta sayısındaki artış hızı azalıyor. Kısıtlamaların etkisi görülmeye başlandı. Yakında daha çok hissedeceğimizi ümit ediyoruz. Hepimizin görevi kendi kısıtlamalarımızı uygulayarak kalabalıklardan uzak durmak" dedi.

Bolu’da vaka sayıları 100’e düştü

Bolu’da günlük tespit edilen yeni korona virüs vaka sayıları ortalama 400’ün üzerinde seyrederken, son günlerde bu sayılar 200’lere düştü. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı geçtiğimiz Pazar günü ise tespit edilen yeni vaka sayısı 100 olarak belirtildi. Son alınan rakamlara göre, İlimizde evlerinde tedavi gören ve hastanelerde bulunan toplam vaka sayısı 3 bin 800’ü buldu. Bolu'da korona virüs nedeniyle vefat eden sayısı ise 400’e yaklaştı.

Kentte korona ile mücadele aralıksız devam ediyor

Pandeminin başladığı günden bu yana vaka sayılarının en yüksek rakamlara ulaşması nedeniyle gerek ulusal gerekse il genelindeki tedbirler artırıldı. Polis ekipleri her gün yaptıkları denetimlerde kurallara riayet etmeyerek bulaş riskini arttıran vatandaşlara ceza keserken, Bolu’nun en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda da denetimler aralıksız devam ediyor.

Haber: Ayşe Songül Erhan

4 yorum yapılmış

  • Hasan8 Aralık 2020 - 20:11
    Koronadan korkmayan bazı kişiler çocuklarını hala dersaneye gönderiyor.sözüm ona kapalı olan dersanelerin bir bölümü akşam saatlerinde faaliyet gösteriyor.ne gören var ne denetleyen.
  • Yuksel141 Ocak 2021 - 19:14
    vakayı biz yenmiyoruz ALLAH yavaşlatarak bitiriyor..yani akıl mantık eriyormu..neymiş covid19 kuluçka süresi varmış orda ürüyormuş.olurmu böyle saçmalık sanki canlı yaratık..coronadan ölenlerin hastalığıda topraktan çıkmasın...
  • Fatma6 Şubat 2021 - 16:34
    Izzet Baysal tip fakültesinin bütün öğrencileri çağrıldı. Normalde diğer tip fakülteleri 4..sınıftan itibaren okula gidiyorlar. Hiç bir pratik dersleri olmamasına rağmen neden bütün sınıflar yüzyüze ders yapıyorlar anlamadık. Turkiyenin dört bir tarafından gelecekler. Yurtları açmadılar. Açık olan yurtlar tıklım tıklım ve temizlik hiç de yeterli değilmiş
  • Mustafa17 Şubat 2021 - 22:45
    Fatma hanım temizlik yeterli değilmiş derken siz gördünüz mü. Bn ce temizlik çok iyi.siz bida sorun

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.