Bolu'da kırmızı alarm!

Bolu'da kırmızı alarm!
30 Kasım 2020

Ülke genelinde yeni yasakların gelmesiyle beraber gözler yeniden korona haritalarına döndü. Bolu’daki vahim durum Hayat Eve Sığar (HES) korona yoğunluk haritasına yansıdı. Haritaya göre işte Bolu’nun  en riskli bölgeleri.

Haber: Ayşe Tavaş

HES  uygulamasında paylaşılan veriler Bolu’nun tehlikeli durumunu gözler önüne serdi. 15 gün önce yüksek riski temsil eden kırmızı alanların az sayıda bulunduğu Bolu’da bugünkü görüntüde ise çoğu alanın yüksek riskli olduğu görüldü. HES uygulamasından bakıldığında adeta kırmızı alarm veren Bolu’da artan vaka sayılarına karşı denetimler de artırılmaya devam ediyor.

Bolu’da korona virüsün yayılımını ve riskli bölgeleri gösteren ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında özellikle Tabaklar Mahallesi, İzzet Baysal caddesi, Mehmet Karaburun Caddesi,  Cumhuriyet caddelerindeki yoğunluk dikkat çekiyor. Öte yandan haritada kentin daha önce hiç vaka görülmeyen mahallelerine de  corona virüsün sıçradığı görülüyor. Uygulamada kentin büyük bir bölümünde kırmızı alanların (yüksek riskli alan) artması vatandaşların endişesini arttırırken vaka sayıları da durmak bilmiyor.

Tabaklar ve Sağlık Mahallesi en tehlikeli bölge

Hayat Eve Sığar uygulamasına bakıldığında Tabaklar Mahallesi ve Sağlık mahalleleri en yüksek riskli alan olarak görülürken, Borazanlar, Sümer ve Beşkavaklar mahalleleri de onları takip ediyor. Daha önce kırmızı renkli alanın hiç rastlanmadığı Dağkent ve Gölköy mahallerinde de riskli alanın arttığı gözlenmekte.

 İşte İlçeler ve köylerdeki risk haritası

Gerede ve Yeniçağa İlçeleri, Karacasu Beldesi, yüksek riskte kıpkırmızıya boyanmış şekilde karşımıza çıkarken uygulamadaki verilere göre, Seben, Mengen, Dörtdivan ve Mudurnu ilçelerinde riskin en az olduğu saptanmakta. Hamzabey ve  Taşoluk köyünde ise alan tamamen kırmızıya boyanmış şekilde görülmekte.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.