Bolu'da kanser hastaları adeta ölüme terk edildi

Bolu'da kanser hastaları adeta ölüme terk edildi
14 Temmuz 2019
Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümünde doktor olmadığı için kanser hastalarına kemoterapi tedavisi ve diğer tedaviler uygulanamıyor. Bolu'da şu an tedavi gören 100'den fazla kanser hastası başka illerde tedavilerini yaptırmak isteseler de çoğu başarılı olamıyor. Bolu'da kanser hastaları adeta ölüme terk edilmiş durumda. HABER : CANER GÜNGÖR İlimizdeki sağlık kuruluşları arasında sadece Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan kanser tedavisi uygulanan Onkoloji Bölümünde görevli doktorun bir tanesi yurtdışında eğitimde bulunduğundan diğerininde tayini isteyerek Bolu'dan ayrılmasından sonra 2 haftadır Bolu'da ki kanser hastaları kemoterapi ve diğer tedavilerini yaptıramıyorlar. Hastaneye giden kanser hastaları 'doktor yok' şeklinde karşılanınca adeta şok yaşarken diğer illerde ki hastanelerde tedavilerini yaptırmak için harekete geçseler de çoğu başarısız oluyor. Şu an adeta ölüme terkedilmiş durumda ki kanser hastaları hastaneye bir an önce Onkoloji doktoru gelmesini beklerken Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın'ın Sağlık Bakanlığından Bolu'ya hemen tayinin yapılması için gerekeni yapmalarını bekliyorlar.

4 yorum yapılmış

  • İsmail İşler15 Temmuz 2019 - 07:53
    İzzet Baysal babamızın emaneti Bolu ve çevre illerden gelen bir çok kişiye deva olan Tıp Fakültemizin Onkoloji servisi en hassas özen gösterilmesi gereken bir yer olması gerekirken tedavi olmaya gelen belkide son günlerini yaşayan bir çok hasta için kalabalık yoğun stresli bir halde ilaç ve muayene sırasını bekleyen çaresiz insanlara hergün yoğun bir şekilde hizmet vermekteydi.Bölümün güler yüzlü Moral kaynağı saygıdeğer hocamız Ümmügül hanımın yurt dışında olması gelen hocanın ayrılması herkesi zora sokmuştur. Aslında onkoloji servisi ayrı bir bölümde hastaların rahat olabileceği güzel yüzle karşılama göreceği moral verecek hastane görevlisi hemşire doktor ve hocaların olacağı bir yer yapabilmek bu kadar zormu İzzet Baysal babamızın Bolumuza armağanı olan Üniversite Hastanemize hiç yakışmamaktadır. LÜTFEN acil çözüm
  • Uğur KAPLAN15 Temmuz 2019 - 00:26
    Aynen katılıyorum benim annem de kanser hastası ve kemoterapi alıyor ama sağlıkta çığır açtık diyen sürekli eskiyi hatırlatan Hükümet bu hastaneye bi doktor göndermekten aciz demek.Valla yazıklar olsun ne diyeyim.Ama olsun cenabı Allah görüyo Allah bi gün bu işin sorumlularınada aynı derdi verirse bizi anlarlar.Ha ben cimerede yazdım da gerçi boşa ama olsun!!
  • ismail kabadayi14 Temmuz 2019 - 20:12
    Bu konu ile ilgili 15 gun once tarafimdan cimer e yazi yazildi.cevap beklenmektedir.ama dontorsuz kalinmasi ile ilgili hastane yonetiminede gerekli yazisma yapilmistir.
  • Musa alkan14 Temmuz 2019 - 19:25
    Ek olarak hemotoloji bölümü olmadığından bu bölümdeki hastalarda kemoterapi alamıyor, 1 saatte bitecek ilaç için zaten zor süreç geçiren hastalar saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar, çok acil çözüm bulunmalı, boluda 100lerce onkoloji ve hemotoloji hastası var, inşallah çözüm bulurlar

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.