Bolu'da hastanelerde hasta ziyareti yasaklandı!

Bolu'da hastanelerde hasta ziyareti yasaklandı!
29 Kasım 2020

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi Bolu’da da pazartesi günü itibariyle tüm hastanelerde hasta ve servis ziyaretleri kaldırıldı. ‘Acil rahatsızlığınız olmadığı taktirde hastanelere gelmeyin’ çağrısı yapıldı.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde yaşanan yoğunluk durumu ek tedbirleri almayı da yanında getirdi. Yurt genelinde olduğu gibi Bolu’da da pazartesi gününden itibaren tüm hastanelerde hasta ve servi ziyaretleri kaldırıldı. İl genelinde yataklı sağlık hizmeti veren hastanelerde servis ve hasta ziyaretleri ikinci bir emre kadar yasaklandı. Ayrıca 1 Aralık tarihinden itibaren acil ameliyatlar hariç tüm ameliyatların ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi. ‘Acil rahatsızlığınız olmadığı taktirde hastanelere gelmeyin’ çağrısı yapıldı.

“Yoğun Bakım doluluk oranı yüzde 75”

İlimiz genelinde yoğun bakım yatak doluluk oranı sağlık bakanlığı verilerine göre yüzde 75 dolayında bulunuyor. Korona Virüsün 3. Pik yapma ihtimaline karşı ilimizde yoğun bakım yatak sayısı artırılma çalışmaları ise devam ediyor. Daha önce Bolu Valisi Ahmet Ümit, Hastanelerde fiziki duruma göre çeşitli alanların yoğun bakım servisine dönüştürülmesi için çalışmalar yapılıyor demişti.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.