Bolu'da durum vahim

Bolu'da durum vahim
21 Eylül 2020

Bolu’da koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı yaklaşık 100 sağlık çalışanı gece gündüz vakaları tespit etmek için mücadele ederken, virüsün başladığı günden bu yana Bolu’daki ölüm sayısı 70’i geçti. Kentte günlük 100 Covid vakasına rastlanması endişe yaratıyor. Özellikle Gerede’ye dışarıdan gelen insanlar nedeniyle yaşanan artışları nedeniyle önümüzdeki günlerde ek önlemlerin alınması bekleniyor.

HABER- Ayşe Songül Erhan

İl genelinde koronavirüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle Bolu Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlerini artırırken vaka artışının önüne geçilememesi endişe yaratıyor. Bolu’da vakaları tespit etmek için günlük ortalama 500 koronavirüs testi yapılıyor. Yapılan testlerden yaklaşık 100 kişide Covid-19’a rastlanılması dikkat çekiyor.

FİLYASYON EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ VAKA AVINDA

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri koronavirüs vakalarını tespit etmek için gece gündüz mesai harcıyor. İl genelinde 60 ekipten oluşan yaklaşık 100 sağlık çalışanı koronavirüs vakalarını ve temaslılarını tespit ederek vaka yayılımını önüne geçebilmek için ilçe merkezlerinden köylere, yaylalardan mesire alanlarına kentin her noktasında mücadele ediyor. Sıcak havada özel kıyafetleriyle saatlerce mesai yapan sağlık çalışanları da yoğun mesai nedeniyle yorgun düştü. 

ÖLÜM SAYISI 70’İ GEÇTİ

Koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı 70’i geçtiği öğrenildi. Tüm uyarılara rağmen maske, mesafe, temas ve hijyen kurallarını ihlal eden vatandaşlar nedeniyle artan vaka sayılarıyla birlikte ölüm oranlarında yaşanan artış kentte korku yarattı. 

KARANTİNADA OLANLAR MESİRE ALANLARINA GEZMEYE GELİYOR

Evlerinde karantinada olması gerekirken farklı kentlerden Bolu’da bulunan Abant, Gölcük ve Yedigöller’e gelenler tehlike saçıyor. Jandarma ekipleri tabiat ve milli parkların girişinde önlem alarak kimlik kontrolü yaparken evlerinde karantinada olması gereken kişilerin Abant, Gölcük ve Yedigöller’e gezmeye ve kamp yapmaya gelmeleri  sağlık çalışanlarını da isyan ettirdi. Sağlık çalışanları evlerinden, ailesinden zaman ayırarak vakaların artışını önlemeye çalışırken bazı vatandaşların sorumsuz davranışları tepki çekiyor. Karantina kurallarını ihlal edenler öğrenci yurtlarına yerleştirilirken masrafları da kendilerini karşılıyor.

DÜĞÜN VE CENAZELERDE YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKİYOR

Koronavirüs önlemleri kapsamında düğün ve cenaze törenlerinde vatandaşların maske, mesafe ve temas kurallarını ihlal ederek kalabalık ortamlarda bir araya gelmeleri vaka sayılarının artmasındaki en önemli etkin olarak gösteriliyor. Vatandaşların kalabalık ortamlarda bir araya gelmelerini engellemek için yapılan tüm çalışmalara rağmen yaşanan görüntüler koronavirüsle mücadeleyi sekteye uğratıyor.

2 yorum yapılmış

  • Münire Cinibiz21 Eylül 2020 - 17:28
    Benim oğlumda Boluda koronavirus oldu şimdi evde karantinada Çarşamba günü karantinada bitiyor. Fakat iyileşip iyilesmdigine bakmiyoruz diyorlarmış.Test yapmıyoruz diyorlar.is buna nasıl olur pozitifli devam ediyorsa ise gidecek başkalarına bulaşmazdı merak ediyorum.
  • abi 22 Eylül 2020 - 01:52
    Covit liler sokakta geziyor polisi aradım, sağlık müdürlüğünü aradım iki kurumda karışmıyorlar

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.