Bolu'da cemevi yeri tartışması

Bolu'da cemevi yeri tartışması
9 Haziran 2023

Bolu’nun Alpağut Mahallesi’nde yapılması planlanan cemevinin mezarlığın hemen yanına planlanması nedeniyle Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı yerinin değiştirilmesini istedi. 

Alpağut Mahallesi muhtarlığı tarafından mahallede bulunan mezarlığın arka kısmına yapılması planlanan cemevinin iptal edilmesi için itiraz edildi. Muhtarlığın itirazı Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısında oy çokluğuyla reddedildi.

“ŞU ANDA NEDEN VAZGEÇİYORSUNUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Daha uygun bir yer bulabilirsek araştıralım dedik ama en azından ilk adımımızı atalım dedik. Karar oy birliğiyle çıktı. Şu anda niye vazgeçiyorsunuz. Muhtar, ‘Burayı kaldırın’ diyor. Alpağut Muhtarı, itirazı bu. ‘Ben burada cemevi istemiyorum’  diyor. Arkadaşlar, bakın burada alevi vatandaşlarımız var. Bu talepten önce İYİ Parti’yi ziyaret ettiler. MHP’yi ziyaret ettiler, AK Parti’yi ziyaret ettiler. Hepsinin il başkanlarıyla görüştüler, CHP’yi ziyaret ettiler ve tüm il başkanları ‘Biz buna sıcak bakarız’ dedi. Sonra yer arayışına girdik. Oy birliğiyle bu kararı aldık, siz yer konusuna da ‘Evet’ dediniz” ifadelerini kullandı.

SEMİH DİMİCİOĞLU İTİRAZIN SEBEBİNİ ANLATTI

Cemevi yapılmak istenen alanın arkasında mezarlık olduğu için rahatsızlık yaşanabileceğini dile getiren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu, “Orada, arka tarafında bir mezarlık var. Cemevinde sözlü, sazlı dini inançlarına göre uygulamaları var. İkisinin uyuşmayacağını düşünüyorum ve bunun da buradaki halkı rahatsız edeceğini düşünüyorum bunun için bu yerin ivedilikle değişmesini istiyorum. Kimseyi rahatsız etmeyecek, kimsenin inancını rahatsız etmeyecek bir yer bulmalıyız” şeklinde konuştu.

REDDEDİLDİ

Alpağut Mahallesi Muhtarlığının, cemevi yerine dair yaptığı itiraz, AK Parti’nin 6 red oyuna karşı, MHP, İYİ Parti ve CHP meclis üyelerinin evet oylarıyla reddedildi.

1 yorum yapılmış

  • Alpağutlu 7 Eylül 2023 - 20:34
    Açık seçik ortada tam Muhtara göre bu olayın?

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.