Bolu'da annesini 8 yerinden bıçakladı, 'zevkle yaptım' dedi

Bolu’da annesini  8 yerinden bıçaklayarak yaralayan ‘Üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla yargılanan zanlının iddianameye yansıyan ifadeleri kan dondurdu.

Bolu'da annesini 8 yerinden bıçakladı, 'zevkle yaptım' dedi
2 Kasım 2023

Annesini bıçaklayarak yaralayan İbrahim Aykol’un, “Buradan çıktığım ilk an annemi öldüreceğim. Acıma duygum yok. Bu olaydan dolayı pişman değilim ve zevkle yaptım” dediği öğrenildi. 

Olay, mayıs ayında Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Avdullar köyünde meydana geldi. İddiaya göre, uyuşturucu bağımlısı İbrahim Aykol(33), geçtiğimiz mayıs ayında annesi Fatma Aykol’u (56) 8 farklı yerinden bıçakladı. Olay anında yaralı anne Aykol, uyuşturucu bağımlısı oğlunun elinden zor kurtuldu. Evden ‘beni kurtarın’ diyerek çıkan anne Aykol, akrabası tarafından hastaneye götürülürken, yol üzerinde ambulansa bindirilerek hastaneye sevk edildi.  Olay sonrasında saldırgan İbrahim Aykol, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilen İbrahim Aykol hakkında Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla hakkında 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 

"Acıma duygum, pişmanlığım yok. Zevkle yaptım"

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde “Üstsoydan akrabayı öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklu olarak yargılanan İbrahim Aykol’un iddianameye yansıyan ifadeleri kan dondurdu. İbrahim Aykol’un, “Annemi bilerek ve isteyerek bıçakladım. Evde başka kimse yoktu. Allah rızası için annemi öldürmeye çalıştım. Öldürmeye teşebbüs ettiğim kişi annem değil şeytandı. Buradan çıktığım ilk an annemi öldüreceğim. Acıma duygum yok. Bu olaydan dolayı pişman değilim ve zevkle yaptım” dediği öğrenildi. 

İlk mahkemesinde ‘Tahliyemi istiyorum’ dedi

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak ‘Üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla yargılanmasına başlanan İbrahim Aykol hakim karşısına çıktı. Olaydan 6 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkan İbrahim Akyol, “Olay günü aşırı derecede uyuşturucu almıştım ve krize girmiştim. Böyle bir suçtan dolayı karşınıza çıkmaktan çok pişmanım ve utanç duyuyorum. Seni tanımıyorum, şeytansın, Mehdi gibi şeyleri de söylediğimi hatırlamıyorum. Allah istedi, diye bir şey de demedim. Tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Anne yüreği dayanmadı

Duruşmaya katılan mağdur anne Fatma Akyol ise öz oğlundan davacı olmadığını belirterek, “Kendisi benim oğlum olur. Olay akşamı aşırı derecede uyuşturucu kullanmış. Bu olayı bilinçli olarak yapmamıştır. Savcılıkta verdiğim ifadem doğrudur. Bana şeytansın, Allah’ın emri yaptım, sen benim annem değilsin gibi cümleleri kurdu. Kendisinden davacı değilim. Her şeyi uyuşturucunun etkisi altında yaptığını tahmin ediyorum. Olaydan kaçarak kurtuldum. Belki de ölecektim, onu bilemem ama yaşananlar bunlar” diyerek başından geçenleri anlattı.

Duruşma Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek olacak olan raporun beklenmesi için 2024 yılının ocak ayına ertelendi. 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.