BOLU'DA AMATÖR BALIKÇILAR İSYANDA

BOLU'DA AMATÖR BALIKÇILAR İSYANDA
2 Haziran 2020

Yeni açıklanan normalleşme sürecinde balık tutma yasağının kaldırılmasına karşın Bolu'da bu yasağın devam ettirilmesine amatör olta balıkçıları isyan etti.

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in, "Önce sağlık sonra diğer işlemler geliyor. Sağlığın ayakta kalabilmesi için bazı hobilerimizden, bazı alışkanlıklarımızdan kısmen de olsa feragat etmek zorundayız." diyerek Bolu'da olta balıkçılığına kırmızı ışık yakmıştı.

Ülke genelinde olta balıkçılığının serbest olmasına karşın Bolu'da yasağın devam etmesine istan eden amatör olta balıkçıları, "AVM'ler, kafeler, restoranlar ve bilumum insanların bir arada olacağı yerler açılacak balık tutmak yasaklanacak. Böyle bir saçma karar olmaz. Balık tutan insanlar oltalar karışlamsın diye birbirine uzaktır. Zaten doğal olarak aralarında sosyal mesafe vardır. Kaldı ki açık havada yapılan bir hobidir. Aylardır kapalı alanda kalan insanların hem bedenen hem ruhen rahatlayabileceği bi hobiyi kısıtlamak yanlış bir karar. Ayrıca amatör olta balıkçıları kaçak ağla avlanan kişilerinde en büyük düşmanıdır" dediler.

17 yorum yapılmış

  • İsmail2 Haziran 2020 - 12:59
    Vali bey bir an önce bu konuda gerekli hassasiyeti gösterip serbest bırakır diye düşünüyoruz
  • Yssin2 Haziran 2020 - 13:14
    Memleketin başka sorunu kalmamış gibi takmışlar kafayı balıkçıya, avm ye git, kahveye git, çarşıya pazara git balığa gitme. Abanta gitmek için randevu al, avm ye sorgusuz sualsiz gir. Ben ömrümde kadar kabız bi ruhban sınıfı daha görmedim yav.
  • Bolulu2 Haziran 2020 - 13:26
    Her konuda yine olduğu gibi vali bey skandal kararlara imza atıyor türkiyede ki eşi benzeri olmayan kararlara yine devam ediyor Bolu halkı her konuda yasaklar şehri olmaya adamış bir valimiz var ne yazık ki...
  • Recep2 Haziran 2020 - 13:42
    İnşaallah en kısa zamanda sportif olta balıkçılığı serbest bırakılır. 15 haziran itibari ile yasak kalkar diye ümit ediyorum.
  • Ekrem 2 Haziran 2020 - 13:54
    İnsanlar bilmediği ve kavrayamadığı konularda neye dayanarak yasak koyuyorlar anlamadım. Sayın valimizi balık tutmaya götürmek lazım.
  • İbrahim2 Haziran 2020 - 13:59
    Sayın valimizin, bizi üzen bu kararı tekrar ele alıp olumlu bir karar vereceğine inancım tamdır
  • Zafer2 Haziran 2020 - 14:29
    Bolu valiliğinin 31-5-2020 tarih ve 37 karar sayısı ile alınmış olan kararlar Bölümü 2a maddesinde gerekli tüm açıklamalar vardır buna göre abant,Gölcük ve yedi göller izne tabi diğer yerler ise su ürünleri mevzuatına göre 16 haziranda balık tutmanın serbest olduğu günlerde olta balıkçılığı için serbest olacağı belirtilmiş ve Bolu valiliğinin resmî sitesinde yayınlanmıştır. Bolu’da balık tutmak yasak diyerek haber yapılmasını ve sportif olta balı
  • İsmail 2 Haziran 2020 - 15:55
    Her yerde bulaşmayan virüs baliktamı bulasiyomus bu nasıl bi akıl tutulması hatta şöyle düşünüyorum art niyetli bir davranış olarak görüyorum millete tamamen düşmanlık bulunduğu mevkiyi kendi egolarını tatmin etme yeri olarak gördüğüne inanıyorum.
  • Göynüklü2 Haziran 2020 - 16:09
    Oooo bravo, çok yerinde bir karar hakikaten. Heryere git balığa gitme. Ne alaka acaba?
  • Baydar2 Haziran 2020 - 16:54
    Bolu'da balığı tekneyle tutuluyor zannediyor sayın vali galiba birileri hatırlarsın bence
  • Baydar2 Haziran 2020 - 16:57
    Bolu'da balıkçılık tekne ile yapılmıyor birileri valiye anlatsın bari
  • Kuzey2 Haziran 2020 - 17:00
    Liyakat sahibi olanlar ancak mantıklı ve yerinde kararlar alırlar.
  • Mustafa2 Haziran 2020 - 18:54
    Türkiye'nin bütün illeri şuan serbest heleki istanbulda köprüden yanyana atiyorlar orasi bile serbest bolu neden yasak AVM acik cadde acik göller kapali
  • Hikmet3 Haziran 2020 - 15:20
    Sosyal mesafenin doğal olarak korunduğu yerleri kapatmak nasıl bir akıl tutulması acaba
  • Kazım 3 Haziran 2020 - 15:45
    Nasıl bir saçma karardır bu böyle,istanbul Galata köprüsünde millet birbirini denize atıyor bu vali bey ,işgüzarlık yapıyor çok saçma ve yerinde olmayan bir karar,dilerim kısa sürede güzel haberler duyarız saygılar...
  • Mesut3 Haziran 2020 - 20:25
    İnşallah en kısa zamanda gereken yapılır insanlar aylardır evde ruhen bedenen zihen çok iyi olur doğa sporlarına hassasiyet gelmelidir.
  • bolu aşığı4 Haziran 2020 - 10:11
    Gençler telefona bakmaktan önünü göremez oldu,insanlar marketlerden avm lerden kafelerden vs... kaptıkları viruslerden ölüyor,bütün dünya doğaya dönüyor,halkımızı dört duvardan kurtaralım,yeşil ve hayvan sevgisi aşılayalım.Bunları yapmamız gerekirken covid denen virusten kurtulmak isterken insanları doğadan alıp avm lere kafelere sokacak kararlar alıyoruz.Sportif balıkçılığı açalım,insanları covid den uzak tutalım,daha da kardeşlerimiz halkımız ölmesin

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.