Bolu'da akıllara durgunluk veren olay

Bolu'da akıllara durgunluk veren olay
9 Haziran 2023

Gazeteci Caner Güngör'ün özel haberine göre akıllara durgunluk veren olay Mudurnu'da yaşandı. Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, Zabıta Müdürü ile yürüyüş yaparken belediyeye ait begonit taşların tanımadıkları bir şahıs tarafından el arabasıyla bir yere taşındığını gördüler. Başkan Necdet Türker ve Zabıta Müdürü Fatih Can bu şahsın peşine düştüler. Şahsın taşları eski belediye başkanı Mehmet İnegöl'ün işlettiği konağın bahçesine boşaltıldığını görünce önce şok oldular sonrada polisi çağırıp şikayetçi oldular.

Bu akıllara durgunluk veren olay geçtiğimiz Pazartesi günü yaşandı. Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker ve Zabıta Müdürü Fatih Can 18.00 sıralarında hem yürüyüş yapmak hemde vatandaşla sohbet etmek için ilçe merkezinde yürümeye başladı.

Mudurnu Merkez meydandan Hızırfakı Mahallesine doğru yürümeye başlayan ikili eski ilçe devlet hastanesine yaklaştığı esnada yol üzerinde bulunan Mudurnu belediyesine ait begonit isminde kaldırım taşlarını tanımadıkları bir şahıs tarafından el arabasına yüklendiğini gördü. 

Bunun üzerine başkan Türker ve zabıta müdürü Fatih Can bu şahsı el arabasıyla giderken arkasından yürüyerek takip etti. Şahsın taşların yüklü olduğu el arabasıyla Mudurnu'nun eski belediye başkanı Mehmet İnegöl'ün işletmesini yaptığı Bökesoylar konağına giriş yaptığını gördüler. Ve hemen emniyeti arayarak bilgi verdiler.

Daha sonra polis ekipleri bölgeye geldiğinde başkan ve zabıta müdürü birlikte Bökesoylar konağına girerek kontrol ettiler. Taşların Bökesoylar konağının giriş kapısının az ilerisinde bulunan kamelyanın önüne döşendiğini gördülerler ve Mudurnu Belediyesi adına belediyeye ait olan bu taşları izinsiz alandan, döşeyen kişilerden ve döşendiği iş yerinden davacı ve şikayetçi oldular.

BAŞKAN 'BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAM' DEDİ

Belediye Başkanı Necdet Türker Gazeteci Caner Güngör'e konuşarak, "Bu taşlar kendi taşlarım olsa inanın bu kadar üzerinen düşmem. Ama bu taşlar Mudurnu halkının taşları. Binlerce kişi bana güvenerek beni buranın belediye başkanı seçti. Bana güvendiler. Bana güvenen insanların malını gözüm gibi korumak benim asli görevim. Ben geçtiğimiz yıllarda da böyle belediyenin taşlarını çalanları yakalayıp şikayetçi oldum ve hapse girdiler. Ben bana emanet edilen bu emanete ihanet etmem. Bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

İŞTE ZABITA MÜDÜRÜ FATİH CAN'IN POLİSE VERDİĞİ İFADESİ 

"İfadem esnasında Vekil talebim bulunmamaktadır. Ben Mudurnu Belediyesinde Zabıta Memuru olarak görev yapmaktayım. Bugün yani 05.06.2023 günü saat 18:05 sıralarında Mudurnu Belediye başkanı Necdet TÜRKER ile birlikte Mudurnu Merkez meydandan Hızırfakı Mahallesine doğru yürümeye başladık. Eski İlçe Devlet Hastanesine yaklaştığımız esnada yol üzerinde bulunan Mudurnu belediyesine ait begonit isminde kaldırım taşlarını tanımadığımız bir şahsın el arabasına yükleyerek aldığını gördük. Bu şahıs el arabasıyla giderken arkasından yürüdük bizi farketmedi. Şahsın taşların yüklü olduğu el arabasıyla Bökesoylar konağına giriş yaptığını gördük. Bunun üzerine emniyeti arayarak bilgi verdik. Bahse konu taşların yol üzerinde bulunmasının nedeni bu taşların bulunduğu sokağın altında bulunan sokağa döşenecek olmasıdır. Daha sonra Polis ekipleri geldiğinde onlarla birlikte Bökesoylar konağına girerek kontrol ettik. Taşların Bökesoylar konağının giriş kapısının az ilerisinde bulunan kamelyanın önüne döşendiğini gördük. Ben olayla ilgili Mudurnu Belediyesi adına belediyeye ait olan bu taşları izinsiz alanı, döşeyen kişilerden ve döşendiği iş yerinden davacı ve şikayetçiyim"

4 yorum yapılmış

  • Hasan Ali Tonyalı 9 Haziran 2023 - 22:59
    Yapılanları tasvip etmiyoruz. İlgili kişi kendi işletmesine bu taşları döşemesi hiç hoş değil. Birde mudurnuda görev yapan birisine yakışmadı. Ancak bu taşlar eninde sonunda göze çarpacaktı. Çok ilginç. Keşke bu olayın resimlerinide yayınlasaydılar daha hoş olurdu.
  • Çınar 9 Haziran 2023 - 23:21
    Bolu daki kaldırım taşları nerede. Kaldırım çalışması yapılan yerlerde eski.kaldirim taşlarını neden belediye takip etmiyor diye sormak lazım. KUL HAKKI ...
  • İbrahim kıymaz 10 Haziran 2023 - 05:42
    O taşlar bütün halkın dır, kimse şahsi menfaati için kullanamaz, bende bazen görüyorum, bir yerde taşlar değişiyor eski kaldırılan taşlara sahip çıkklmıyor bazı insanlar kapışıyor, belediye onları değerlendirmeli diye düşünüyorum
  • Nezihe 13 Haziran 2023 - 18:01
    Zamanında Mudurnu halkının temsilciliğini yapan,belediyenin tüm imkanları elinde bulundurulan bir kişinin bu hareketi yapması çok düşündürücü vede çok çirkin. Böyle bir şahsiyetin belediyenin dolayısıyla kul hakkı alması doğru değil. Yargıda cezası verilmelidir, sinek küçük midye bulandırır. Gelecekte örnek olmalıdır.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.