Bolu'da ağacın dalına oğul yapan arılar kovana yerleştirildi

17 Haziran 2020

Bolu'da bir ağacın dalına oğul yapan binlerce arı, ağacın dalından düşürülerek özenle kovana yerleştirildi.

Çakmaklar yaylasında yaşayan ve emekli olduktan sonra amatör olarak arıcılık yapan Ahmet Necati Özdemir, arı kovanında bulunan binlerce arının bahçesinde bulunan bir ağaçta oğul yaptığını gördü.

Bunun üzerine koruyucu maskesini takan Özdemir, ağacın alt kısmına bir kovan getirdi ve kovanın önüne beyaz örtü serdi. Daha sonra Özdemir, merdivenle ağaca çıktı ve arıların bulunduğu dalı silkeleyerek, yerde bulunan örtünün üzerine düşürdü.Örtünün üzerine düşen binlerce arının kovana girmesi için Özdemir, körük yardımı ile arıların üzerine duman püskürttü. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından Özdemir, ağaca oğul yapan arıları kovana yerleştirdi.

Arıların oğul yapma döneminin olduğunu ifade eden Özdemir, kendisinin bir kovan arısının olduğunu belirterek, "Yağışların fazla olması nedeniyle kovanımda bulunan arılar 10 gün arayla iki kere oğul yaptı. Kovandan çıkan binlerce arı kovana en yakın uygun ve sağlam bir yerde oğul yapıyor. Orada arılarla ilgilenmediğin zaman bir başka yere giderek orada oğul yapmayı sürdürüyor." diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.