Bolu'da 15 kızıl geyik ihaleye çıktı

Bolu'da 15 kızıl geyik ihaleye çıktı
12 Haziran 2021

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Merkez Av Komisyonu tarafından alınan karar göre, Bolu’da 15 kızıl geyik avlanması için karar verildi. Geçtiğimiz aylarda birçok ilde yapılması planlanan geyik avı toplumdan gelen tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, Merkez Av Komisyonu kararları kapsamında, Türkiye genelinde 2021-2022 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı ile avlanmasına izin verilen türler, kotalar, ücretler ve avlanma şekilleri belirlendi. Bazı illerde tartışmalara yol açan ve bölge müdürlüklerinin partiler halinde gerçekleştirdiği ihalelerin mahkemeye taşındığı süreçte Türkiye genelinde yaban domuzları haricinde 798 yaban hayvanı için av izni çıktı. Bolu’da avlanmasına izin verilen 15 kızıl geyik için ihale fiyatı ise 179 bin 100 TL olarak belirlendi.

Alınan bu karar sonrasında bazı kesimlerin tepki göstermesi bekleniyor.

2 yorum yapılmış

  • Selma Demirel14 Haziran 2021 - 13:31
    Bir an evvel bu yanlıştan dönülmelidir. Daha evvel 16 geyiğe itiraz edilip yürütme durdurulunca bu sefer 15 geyik için aynı şey yapılıyor. Hukuku aldatmaya çalışıyorlar.
  • Yeter Artık27 Haziran 2021 - 22:39
    Güzelim ülkeyi ne hale getirdiler. Gölleri kuruttular, ormanları yaktılar, şimdi sıra hayvanlarda. Yarın o bir gün insanları da ihaleye koyacaklar.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.