Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinden Çifte Başarı

Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinden Çifte Başarı
11 Temmuz 2020

Lise öğrenimine devam eden öğrencilerin katıldığı TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bolu’dan 1 proje Türkiye derecesi yaptı, 1 proje teşvik ödülüne layık görüldü.

Haber: Aslı Akış

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi.

Bu yıl yarışmaya Türkiye genelinde 3 bin 4 farklı okuldan 23 bin 528 öğrencinin hazırladığı 15 bin 273 proje başvurusu yapıldı. Proje başvurularının Adana, Ankara, Bolu, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde ön değerlendirmesi yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen bin 200 projenin sahibi öğrenciler, 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katılmıştı. Bölge sergilerinde finalist olarak belirlenen 216 proje, 68 Temmuz 2020 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak final değerlendirmesine alındı. Yarışmanın final sergisinin ve ödül töreninin, Ekim ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

9-12 Mart tarihlerinde Ankara'da 51.si düzenlenen TÜBİTAK- 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge seçmelerinde Bolu Sosyal Bilimler Lisesi, Sosyoloji ve Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında Ankara Bölge birincisi olarak Türkiye finallerinde yarışma hakkı elde etmişti.

Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle çevrim içi veya yüz yüze tercihleri arasında Ankara'da jüriye yüz yüze sunum yapmayı seçen öğrenciler TÜBİTAK Başkanlık binasında 7-8 Temmuz'da Türkiye Finali sunumlarını başarıyla gerçekleştirdi.

TÜRKİYE 3.LÜĞÜ KAZANDI

Özge Türkmen'in hazırladığı, danışmanlığını Fatih Haykır'ın yaptığı "03-05 Yaş Aralığındaki Alfa Kuşağı Çocuklarında Teknoloji Bağımlılığı Üzerine Bir İnceleme: Bolu İl Örneği" adlı proje Sosyoloji alanında Türkiye 3.lüğü kazandı.

TEŞVİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Şevval Şayer ve Damla Gülen'in hazırladıkları, danışmanlığını Sedat Kocakaya'nın yaptığı "Edebî Dönem- Anlayış, Yazar-Eser İlişkisinin Kavranmasında Renk Metaforu Destekli Dijital Oyun: O Benimdir, O Benim" adlı proje Türk Dili ve Edebiyatı alanında Türkiye finali değerlendirmesi sonucunda teşvik ödülüne layık görüldü.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.