Bolu polisi 73 FETÖ'cünün peşinde

Bolu polisi 73 FETÖ'cünün peşinde
29 Ekim 2019

Bolu’da yürütülen FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturmaları kapsamında, ilimizde toplam hakkında idari işlem yapılan kamu personeli sayısı 946 olduğu öğrenilirken, adli işlem yapılan sayısı ise bin 410 kişiyi buldu. İçlerinde FETÖ Terör Örgütü ile bağı olduğu düşünülen firari 73 kişinin ise yurt içinde ve yurt dışında yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Erol DEĞİRMENCİ / Sefa GÜNAY 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından geçen 3,5 yılın sonunda FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturma ve operasyonlar devam ediyor. Kamu kurumlarında çalışan veya örgüt ile bağı olduğu düşünülen kişiler tek tek yakalanıp sorgulanırken, ihraç işlemleri de gerçekleşiyor veya soruşturmalar kapsamında ihraç edilen ve daha sonra suçsuz oldukları tespit edilen çalışanların göreve iadelerine ise devam ediliyor. Edinilen bilgiye göre Bolu’da, hakkında idari işlem yapılan kamu personeli sayısı 946 olurken, adli işlem yapılan sayısı bin 410 kişiyi buldu. 612 KİŞİ İHRAÇ OLDU Yapılan soruşturmalar kapsamında Bolu’da kamu kuruluşlarında çalışan 612 kişinin görevine son verildi. Yapılan işlemler kapsamında hala açıkta olan 53 kişi hakkında incelemelere devam edilirken, KHK ile ihraç edilen 239 kamu personeli göreve iade edildi. 42 kişi ise OHAL inceleme komisyonu kararı ile iade edildi. 73 KİŞİ HALA ARANIYOR Bolu’da hakkında adli işlem yapılan kişi sayısının ise bin 410 olduğu öğrenildi. Yapılan işlemler kapsamında 242 kişi tutuklandı, 663 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, 420 kişi ise serbest bırakıldı. 12 kişinin yetkisizlik ile başka il’e devri gerçekleşti. İçlerinde Adnan Daylan gibi kritik isimlerin de olduğu 73 kişi ise hala firari durumda. FETÖ Terör örgütü ile bağı olduğu iddia edilen ve içlerinde kırmızı bültenle araması bulunan şahıslarda dahil olmak üzere 73 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.