Bolu Milletvekili İsmail Akgül meclis kürsüsünden seslendi

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM’de yaptığı konuşmada Bolu’daki sorunları getirerek, AFAD Bolu İl Müdürlüğünün şu an bulunduğu yerden taşınmasını istedi. Bilindiği üzere Bolu'da AFAD binası dar bir sokakta bulunuyor.

Bolu Milletvekili İsmail Akgül meclis kürsüsünden seslendi
17 Aralık 2023

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM’de bütçe görüşmelerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz hakkı aldı.

Bolu’nun sorunları dile getiren Akgül, AFAD Bolu İl Müdürlüğünün bulunduğu konuma dikkat çekerek, "Değişen iklim koşulları ile yaşanan doğal afetler, Afet ve Acil Durum Yönetiminin önemini artırmaktadır.

11 ilimizi etkileyen 6 Şubat Depremlerinde gördük ki deprem ülkemizin gerçeğidir. Buna hazır olmak, gerekli tedbirleri almak ve depremle yaşamayı öğrenmek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için elzemdir.

İçişleri Bakanlığı Bütçesinde AFAD Başkanlığımıza önemli bir bütçe ayrıldığını görüyoruz. AFAD’ın önümüzdeki dönemde deprem riski olan tüm illerimizde, yaşanan son deprem felaketinde edinilen tecrübeler ışığında tedbirleri artıracağına inanıyoruz.

6 Şubat deprem felaketinde AFAD’ın il müdürlüklerinin bulunduğu binaların da yıkılması bizlere gösteriyor ki; AFAD binalarının müstakil, yatay mimaride ve şehre yakın geniş bir alanda yapılması önem arz etmektedir.

Örneğin, seçim bölgem olan ve deprem riski bulunan Bolu’da, AFAD Müdürlüğümüzün bulunduğu konum, şehrin en yoğun nüfusunun ve en yoğun trafiğinin bulunduğu dar bir alandadır. Olası bir depremde AFAD Müdürlüğümüzün bu bölgeden çıkması oldukça zordur. İlimizde AFAD Müdürlüğümüze yeni bir merkezin yapılması beklentilerimiz arasındadır.

Ayrıca, AFAD Bünyesinde nitelikli ve eğitimli Arama Kurtarma Ekiplerinin sayısının artırılması, Arama Kurtarma ekipmanlarının temini de hayati bir öneme sahiptir." dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.