Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği Demirkol'a teşekkür etti

BİMDER Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yaparak AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol’a gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti.

Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği Demirkol'a teşekkür etti
24 Şubat 2024

Bolu’da bazı inşaat firmaları inşaatların önüne astıkları pankartlarla Sinan Seymen'in kendilerinden haraç istediğini ifade etmişlerdi. Bu gelişmelerden sonra aynı zaman AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan  Sinan Seymen Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol’un tavrını net göstermesiyle AK Parti’den ihraç edildi ve belediye meclis üyeliğinden el çektirildi.

Konuyla alakalı olarak BİMDER Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yaparak AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol’a gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti.

SİYASET MALZEMESİ YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Açıklamada “Sinan Seymen’in Ak Partiden ihraç edildiği ve belediye meclis üyeliğinden el çektirildiği öğrenilmiştir. Ak Parti Belediye Başkan adayı Sayın Muhammed Emin Demirkol’un yeni dönem belediye meclis üyeliği listesinde kendisine yer vermemesi sebebi ile partiyi zor durumda bırakacak eylemler yaptığı ve meslektaşlarımıza karşı sergilemiş olduğu bu tutum ve davranışların sebebinin de bu olduğu parti yetkililerince tarafımıza bildirilmiştir. Bimder olarak, tüm siyasi partilerin kurumsal kimliğine ve yapısına saygı duyar, zarar verecek eylem ve söylemlerde bulunmaktan imtina ederiz. Üyelerimiz içerisinde bütün siyasi oluşumlara gönül vermiş, aktif görev alan meslektaşlarımız bulunmaktadır. Bizlerin amacı, zaten oldukça zor bir dönemden geçen inşaat sektörünün sorunlarını, birlik ve beraberlik içinde bütün paydaşlar ile elele çözüme kavuşturmaktır. Meslektaşlarımızdan bazılarının bugün asmış oldukları pankartların amacından çıkarılarak, siyaset malzemesi yapılmasını doğru bulmuyoruz. Ayrıca süreçten yeni haberdar olan Sayın Muhammed Emin Demirkol, ivedilikle sorunun çözümüne ilişkin ilgili yerlere girişimlerde bulunarak krizin derinleşmesini önlemiştir. Bir daha böyle süreçlerin yaşanmamasını temenni ederek, sorunun çözümüne katkı sunan herkese teşekkür ederiz.

İŞTE YAŞANAN SÜREÇ

Bolu’daki bazı laboratuvar ve yapı denetim firmalarının inşaatlarda alınan beton ve demir numune bedellerinden, bakanlığın belirlemiş olduğu resmi ödenmesi gereken fiyatların yaklaşık 4 katı oranında fiyat farkı adı altında hukuksuz bir şekilde ücret talep etmesiyle başlayan süreç, geçtiğimiz günlerde Sinan Seymen’e ait Kalites Yapı Laboratuvarı’nın bu ücreti ödemek istemeyen Müteahhit firmaların beton dökümü için 21 gün sonrasına randevu vermesiyle birlikte krize girmiştir. Kalites yapı laboratuvarı, numune bedeli farkını ödeyen müteahhittin numunesini aynı gün almakta, farkı ödemeyi kabul etmeyen müteahhittin işini ise 21 gün ileri tarihe randevu vererek sekteye uğratmakta, beton dökümüne izin vermemektedir. Bununla ilgili geçtiğimiz hafta içinde 55 Müteahhit firmanın imzalamış olduğu şikayet dilekçesi, Bolu Valiliği’ne, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ve savcılığa verilmiştir. Dilekçemize istinaden bakanlık harekete geçmiş ve ertesi gün yeni bir yönetmelik maddesi yayınlayarak bu konunun çözümüne ilişkin karar almıştır. Fakat bu açıklanan kanun maddesi de bazı yapı denetim firmaları ve Kalites Yapı Laboratuvarının tutumunu değiştirmeye yeterli olmamıştır. Sürecin çözüldüğünü düşünen meslektaşlarımız, tekrardan beton atma taleplerini ilettiklerinde yine 21 günlük süre ile karşılaşmışlar ve bu da bardağı taşıran son damla olmuştur.

Özellikle bu süreçte Kalites yapı laboratuvarı – Sinan Seymen’in, müteahhit firmalara karşı sergilemiş olduğu pervasız ve hukuksuz tutum, yasadışı ücret talebinde bulunuşu ve  bu yasadışı hareketleri yaparken sergilediği rahat tavırlar bazı meslektaşlarımızda, Sinan Seymen’in geçmiş dönem Ak parti belediye meclis üyesi oluşu ve parti yönetim üyesi oluşu sebebi ile arkasında siyasi bir güç olduğu izlenimi uyandırmış ve bu nedenle de bazı meslektaşlarımız tarafından bugünkü pankartlar asılmıştır.” İfadelerine yer verildi.

1 yorum yapılmış

  • Şahin24 Şubat 2024 - 11:54
    Muhammed hocanın şahsi oyları bence Akp den daha fazla. Ak partiyi bu sefer kurtarırsa Muhammed hoca kurtaracak Kiminle konuşsak Akp liğim ama bu sefer oy vermeyecektim ama Madem Muhammed hoca çıktı ona oy vereceğim diyorlar. Ondan başka kim çıkarsa çıksın bu kadar teveccühü yakalayamazdı

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.