Bolu 'dombay' markasıyla piyasaya giriyor

Bolu 'dombay' markasıyla piyasaya giriyor
3 Mart 2021

Bolu Belediyesi tarafından kurulan S.S. Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi manda çiftliği kurmak için harekete geçti.

Özellikle kültür mantarı projesi ile büyük başarı sağlayan ve çok sayıda ailenin bu sektörden para kazanmasını ön ayak olan S.S. Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi şimdide manda çiftliği kurmak için kolları sıvadı.

HABER : MEHMET ÖKSÜZ

Bolu'da yıllardır köylülerimizin yetiştirdiği fakat son yıllarda neredeyse tamamen üretiminin durduğu manda üretimini tekrar canlandırmak istediklerini söyleyen S.S. Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Cevat Çatladı, "Kooperatif olarak üreticimizin önünü açmak için çalışmalarımızı gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle kültür mantarı projemiz büyük rağbet gördü ve üreticilerimiz para kazanmaya başladı. Yine Bolu'ya özgü manda üretimi içinde ön ayak olmak istiyoruz. Maalesef son yıllarda manda üretimi artık ilimizde neredeyse tamamen bitmek üzere. Oysa ki mandadan üretilen başta kaymak olmak üzere, yoğurt, yağ, süt ve sucuk çok rağbet gören ve ekonomik olarak değerli ürünler. İlimiz bilindiği üzere manda üretimi içinde son derece ideal. Biz bir çiftlik kurarak bu yönde çiftçimizi destekleyeceğiz. Ticaret Odamızın girişimleriyle manda kaymağının patentide Bolu'ya alındı. Buda  bize büyük bir avantaj sağlayacak. 'Dombay' markasıyla piyasaya gireceğiz." dedi.

 

3 yorum yapılmış

  • Ayşe 3 Mart 2021 - 20:04
    Manda uretilmez ,YETIŞTIRİLİR ... Güzel islete adim güzel de üretimle yetistırmeyi ayiramanlarla bu iş nasil olacak ?
  • başgan4 Mart 2021 - 09:32
    Ayşe hanım Belediye nin çalışmalarını gördükçe nasıl saldıracağınızı bilemiyorsunuz, adamlar çalışıyor helal olsun...
  • Ahmet gunes4 Mart 2021 - 11:00
    Belediyenin önüne manda heykelde dikerlermiki

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.