Bolu Belediyesi’nden Öğretmenler günü özel program

Bolu Belediyesi’nden Öğretmenler günü özel program
25 Kasım 2019

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Bolu Belediyesi tarafından Kılıçarslan Mahallesi Masal Parkın yanında bulunan alanda, Başöğretmen ve öğretmenler hatıra ormanı oluşturuldu.

Buradaki etkinlikte bir konuşma yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, hatıra ormanının oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Tepe, “24 Kasım Gününe özel olarak belediye başkanımızın tahsis ettiği alanda, 24 Kasım fidanlığını oluşturuyoruz. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Biz öğretmenlik mesleğini öncelemek istiyoruz. Şahsımızın bir kıymeti yok, bizler faniyiz. Ama öğretmenliğin baki ve değerli olması gerekiyor. Biz bu değeri bugün iliklerimize kadar hissettik. Bundan dolayı Bolu Halkı’na şükranlarımı sunuyor ve hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Tepe’nin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuşmasını yaptı. Öğretmenler için kalıcı bir eser bırakmak için bu çalışmaya imza attıklarına dikkat çeken Özcan, “Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle müştereken bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. İstiyoruz ki, hepimizin hayatında en önemli emeğe sahip olan öğretmenlerimiz için kalıcı önümüzdeki yıllarda da görülebilen, Boluluların öğretmenlerine verdikleri değeri hep hatırlatacak bu hatıra ormanını hep birlikte gerçekleştirelim istedik. Önümüzdeki süreçte, bu ağaçların büyüdüğünü hep birlikte göreceğiz inşallah. Öğretmenlerimiz için ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Ama biz her zaman gönlümüzde olduklarının mesajını vermek için bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen tüm belediye personelimize, çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Fidan dikim etkinliğinde son konuşmayı Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut yaptı. Ağaç dikmenin önemine vurgu yapan İlhan Turgut, “Çok güzel bir öğretmenler günü programından geldik, öğretmenlerimiz çok güzel bir program hazırlamışlar. Arkasından böyle bir fidan dikme düşüncesi çok yerinde olmuş. Bu düşünceye sahip olanları tebrik ediyorum. Bir bilimsel gerçek var, her insan bir yıl boyunca tükettiği enerjinin karşılığında doğaya her yıl 10 ağaç dikmesi gerekiyor. Her insanın bunun bilincinde olması gerekiyor. Bu işin Öğretmenler Gününde olması bizim için ayrıca değerlidir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ve fidan dikiminin tamamlanmasının ardından etkinliğe katılanlara Bolu Belediyesi tarafından oluşturulan stantlarda hamsi ikramında bulunuldu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.