Bolu Belediyesi’nden ‘beton yol’ denemesi

Bolu Belediyesi’nden ‘beton yol’ denemesi
26 Ekim 2019

Bolu Belediyesi yüksek maliyetli asfalt yola alternatif olması amacıyla 'beton yol' için deneme çalışması yaptı. Asfalt yola göre daha dayanıklı ve düşük maliyetli olduğu belirtilen beton yoldan verim alınması durumunda uygulamanın yaygınlaştırılması planlanıyor.

Sokağın 300 metrelik bölümüne uygulandı Sandallar Mahallesi’ndeki bir sokakta yapılan deneme çalışmasında Fen İşleri Müdürlüğü yol yapım ekipleri, sokağın 300 metrelik bölümünü betonla yeniledi. Çok sayıda iş makinesinin kullanıldığı çalışmalarda yola ‘kuru beton’ serilerek silindirlerle düzlendi. Başkan Yardımcısı Feridun Yılmaz çalışmaları yerinde inceledi Fen İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Yılmaz da çalışmaları bizzat takip etti.  Yılmaz, asfalt yola göre çok daha dayanıklı ve düşük maliyetli olduğu belirtilen kuru beton yol çalışmalarını yerine inceleyerek, Fen İşleri Müdürü Adnan Demirel’den bilgiler aldı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.