Belediyenin bir kuruş parasını israf etmedim

Belediyenin bir kuruş parasını israf etmedim
8 Ocak 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimi kazandıktan sonra ettiği yemini evinin kapısına astığını ve her sabah çıkarken gördüğünü söyleyerek, “Her sabah çıkarken o yemini görüyorum ve şunu söylüyorum, belediyenin bir kuruş parasını israf etmedim. Bolu Belediyesinin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedim, kimseyi ayırmadım” diye konuştu.

Haber: Bülent Velioğlu

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Özcan, belediyede israfı önleyip tasarruf yapmanın bu denli etkili olacağını düşünmediğini ifade ederek, “İsraf ve tasarruf üzerinde çok duruyorduk ama ben bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. Bazı şeyleri neden bir sene geçtikten sonra açıklıyorsun diyorlar. Bazı şeyleri yaşayıp görmek lazım. 2017 yılında bir ihale yapılmış aynı mahiyette bir ihale yapıyorsun o zaman 4 milyona gitmiş o ihale şimdi bir buçuk milyona gitmiş, nasıl oluyor? İhalelerimizin yüzde 99'unu elektronik ihale ile yapıyoruz. Son derece şeffaf elektronik ihale. Siz ihalede birini tarif etmezseniz, birine rant sağlamaya çalışmazsanız oradaki rakamlar aşağı düşüyor. Ödemelerinizi düzenli yaparsanız rakamlar aşağı doğru düşüyor. Dolayısıyla ben israf ve tasarruf kelimelerinin bu kadar büyük katkı sağlayacağını düşünmüyordum. “ dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.