Başkan Yılmaz'ın görevden alınmasını istedi

Başkan Yılmaz'ın görevden alınmasını istedi
5 Mart 2016

Bolu’da Büyük Camii’nin karşısındaki bulunan tarihi 1,5 katlı 5 dükkanın Bolu Belediyesi tarafından riskli yapı olması nedeniyle Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yıkılması için karar alındı. Esnaflara süre verilirken, ortaya AK Partili belediyelerin ve hükümetin her icraatını mahkemeye taşımaya alışkanlık haline getiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz görevden alınmalıdır” diyerek haddini fazlasıyla aştı.

Tarihi arastanın riskli olduğu gerekçesiyle Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yıkılması için kararı sonrasında, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bolu Belediyesi, Bolu Beyi gibi davranmamalı aklını başına almalı. Bolu Belediye Başkanı hepimize ait olan Osmanlı Arastası'nı yıkmaya cüret ettiği için acilen görevden alınmalıdır" dedi. “KORUMAK BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR” Tezcan Karakuş Candan, “Bolu Belediyesi’nin yıkmak istediği yapı Posta Caddesi üzerindeki, 77 ada, 15,16,17 ve 21  nolu parselde bulunan ve 4 yapı şeklinde bir arada duran geleneksel Osmanlı arasta mimarisinin teknik özelliklerini taşıyan, iki katlı tarihi dükkan yapılarıdır. Arasta’nın yıkılması tarihi ve kültürel mirasımızın yok olması anlamına gelmektedir. Kültürden değerden anlamayan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Osmanlı’dan kalan kültürel varlığımızın yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Bu topraklarda var olmuş tüm kültürlerin  izleri bize emanet edilmiştir. Korumak bizim sorumluluğumuzdur.” “BOLU BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN ALINMALIDIR” “Tescili olan Yıldırım Beyazıt Cami’sine, Sultan Hamamı ve Süreyya Otel’e cephe veren Osmanlı Arastası aynı dönemin kültürüdür. Belediye  yapıları koruyup tescil ettireceğine, yıkımı için uğraşıyor. Riskli yapı adı altında ecdatlarının eserini bile yok etmek istiyorlar. Bolu Belediye Başkanı hepimize ait olan Osmanlı Arastası'nı yıkmaya cüret ettiği için acilen görevden alınmalıdır. Raporu İçişleri Bakanlığı’na da göndereceğiz. Koruma Kurulu'nu ve Hükümeti göreve çağırıyoruz. Belediye Başkanınız neyi yıktığının farkında mı?”

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.